Turul Faptelor Bune

Turul Faptelor Bune este un proiect inițiat de Cătălin Vătămănelu, un om de bine care şi-a propus să străbată 2.217 kilometri pe bicicletă pentru a promova integritatea individuală, solidaritatea colectivă şi sportul. Cătălin s-a implicat în multe acţiuni sociale organizate în Iaşi, dintre care, cea mai cunoscută este Swimathon unde, trei ani consecutiv, a strâns cele mai multe donaţii în bani pentru copiii centrului social Bucium, de care are grijă împreună cu mai mulţi prieteni prin proiectul Căsuța dintre coline.

Motivul pentru care a plecat acum la drum este acela că vrea să strângă bani pentru copiii care îşi doresc să practice ciclismul sau „mersul pe bicicletă”, cum îi spun unii dintre noi, dar nu au resurse financiare.

Startul îl va lua în 29 septembrie, cu plecare din Iaşi şi în drumul lui va trece prin Botoşani, Suceava, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Timişoara, Drobeta, Craiova, Piteşti, Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Bacău, Iaşi. În cele două săptămâni ale Turului Faptelor Bune şi-a propus să organizeze întâlniri cu oamenii din comunităţile locale, cu angajaţii şi agenţii Provident şi cu reprezentanţii presei locale, cărora să le vorbească despre integritate, solidaritate şi sport.

Suma pe care şi-a propus să o strângă în urma campaniei de donaţii este de 15.000 de lei. Aceasta va fi folosită pentru achiziţionarea a 10 echipamente şi a 10 cursuri de ciclism pentru copiii defavorizaţi. Cătălin este însoţit şi ajutat în această aventură de către prietenul şi colegul său, Laurenţiu Calistru. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Bike Mania Iaşi şi sprijinit financiar de către Provident Financial România IFN SA.

Cauza: identificarea copiilor care doresc să practice ciclismul sau “mersul pe bicicletă”, din centrele sociale din Iaşi şi sprijinirea lor prin oferirea de echipamente şi antrenamente gratuite în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015.

dONEAZĂ

Parteneri: