16 000 lei oferiți în comunitate pentru proiecte de revitalizare urbană
14 August 2014
În data de 6 iulie s-a încheiat perioada de aplicare pe fondul de revitalizare urbană Turnul Nostru, sesiunea 2014. În urma apelului, s-au înscris 5 proiecte al căror scop este acela de a cosmetiza o suprafaţă a spaţiului public din Iaşi, pentru a crea experienţe plăcute în petrecerea timpului liber.
O echipă de specialişti a analizat cu mare atenţie aplicaţiile și, pentru o viziune de ansamblu, au vizitat, împreună cu echipele aplicante, zonele propuse pentru revitalizare. În felul acesta s-au asigurat că ideile propuse sunt fezabile, că există o nevoie în comunitate şi că se aduce un plus de valoare zonei.
Comitetul de jurizare a fost format din: Andrei Bobu – inginer proiectant Namur Studio, Cristina Bârsan – reprezentant Host Europe Group, Andrei Gheorghiescu – senior project manager Thinslices, Elena Racu – grant manager Fundația Comunitară Iași, Horia Țundrea – asistent profesor universitar la facultatea de arhitectură Iași „GM. Cantacuzino”.
În urma jurizării, două dintre cele cinci proiecte au fost declarate câștigătoare și vor primi finanțare spre a fi implementate.
Amenajarea grădinii Bl. E1
Grupul de inițiativă Foișorul Iași dorește transformarea unui spațiu nefolosit și degradat, anume a grădinii din spatele a trei scări de bloc, într-o zonă pentru recreere. Echipa dorește să facă acest lucru, într-o primă etapă, prin igienizare și plantare de gazon. Proiectul urmărește și consolidarea unei comunități care să contribuie la îngrijirea spațiului și încurajează implicarea în amenajarea spațiului din jurul blocului. După prima etapă, de cosmetizarea a grădinii, echipa și-a mai propus, pe termen lung, să pună mobilier urban astfel încât să ridice gradul de confort al locatarilor.
Suma acordată: 12.000 RON
Cultivăm oraşul
Asociația Mai Bine dorește să amenajeze, împreună cu cel puțin 30 de ieșeni, grădina din cadrul Muzeului Mihail Sadoveanu. Zona va fi curățată și se vor cultiva plante, arbuști și va fi amenajată astfel încât să permită accesul persoanelor. Pe termen lung, prin acest proiect, se vizează revitalizarea zonei prin instalarea mobilierului urban reciclat, care să permit utilizarea spațiului prin evenimente cultural.
Suma acordată: 4.000 RON
Pentru mai multe informații despre punctajul obținut de fiecare proiect în parte, vă invităm să vizitați pagina dedicată fondului de revitalizare urbană Turnul Nostru.