Ca orice om simplu, am şi eu visele mele, să merg la restaurant cu soţul meu, să-mi cumpăr haine şi pantofi, să călătoresc. Iar anul acesta, îmi planificasem ca, de ziua mea, pe 23 aprilie, să colind magazinele, să probez fiecare haină care îmi place şi să savurez o cafea la o terasa în centrul oraşului. Dar realitatea a venit ca un uragan şi mi-a luat aceste vise micuţe, le-a dus undeva departe pentru un alt timp.
Acum e timpul să fac altceva de ziua mea şi m-am gândit ca ar fi minunat sa-mi donez ziua de nastere, să transform urările voastre de “La mulţi ani” în ore de terapie specifice pentru 30 de copii cu dizabilităţi din cadrul programului de recuperare al Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany. E important ca ei să regăsească locul şi oamenii care îi înconjoară cu caldură şi preţuire, cu respect şi admiraţie. Aceşti minunaţi copii au nevoie să ştie CĂ POT , că pot depaşi bariere sociale si medicale şi că se pot întoarce în locul în care s-au simţit eroii propriilor lor vieţi.
Dacă şi voi credeţi în ei, puteţi dona, orice sumă vreţi, pentru a le readuce pe chipuri bucuria şi speranţa. Împreună putem să le oferim 7.500 de lei, echivalentul a 100 ore de terapie.
DONEAZĂ AICI
Centru de zi pentru consiliere si sprijin pentru parinti si copii al FSS Bethany desfăşoară un program de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuro-psiho-motorii (tulburare de spectru autist, sindrom Down, ADHD, defienţe mintale, dificultăţi de vorbire). Programele/activităţile desfăşurate îşi propun să creeze oportunităţi de integrare (socială şi şcolară) pentru copii cu dizabilităţi care provin din familii ce nu pot acoperi costurile cu terapiile specifice. Familiile copiilor cu dizabilităţi înscrişi în programele noastre prezintă un risc ridicat de izolare socială prin renunţarea la locul de muncă, divorţ, deces partener, nivel redus de educatie si al veniturilor.
In prezent, programele sunt oferite pentru un număr de 30 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani.
Programul terapeutic al copiilor se desfăşoară atât individual cât şi în grup. Prin intermediul ședințelor de terapie și consiliere psihologică, beneficiarii au dobândit abilități de comunicare asertivă, și-au putut gestiona mult mai bine emoțiile negative, exprimându-și dorințele în fața celorlalți, lucru pe care nu il puteau realiza înainte, au devenit mai conștienți de propria persoană. Temerile lor de a relaționa cu o lume opacă, rigidă și inflexibilă au fost atenuate, beneficiarii noștri conștientizand faptul că nu sunt atât de diferiți de ceilalți, descoperind calități și pasiuni nebănuite, calități care îi ajută să se integreze ușor in grupul de egali de la gradinita /scoala si sa-si faca mai usor prieteni.
Serviciile adresate părinților contribuie la dezvoltarea abilităţilor parentale, de îngrijire şi creştere adecvată a copiilor – dezvoltarea capacităţii părinţilor de a face faţă provocărilor legate de creşterea şi educarea copiilor – reducerea izolării părinţilor prin relaţionarea cu alţi părinţi – crearea şi dezvoltarea reţelei de sprijin comunitar formată din părinţii incluşi în programul de educaţie parentală.