Fonduri

Prin fondurile pe care le punem la dispoziție, dorim să încurajăm implicarea activă a ieșenilor pentru dezvoltarea unei comunități în care să trăiască așa cum își doresc. Oferim micro-finanțare și asistenta tehnică pentru grupuri locale de inițiativă și organizații neguvernamentale mici, dar și burse pentru tineri remarcabili.

Proiecte finanțate
Burse în plată
147.358,73 lei
Suma totală oferită

Câștigătorul concursului de idei din 2013 a fost Asociația Mai Bine, care și-a dorit să realizeze o hartă digitală eco a Iaşului care să conţină toate informaţiile necesare ieșenilor interesați de un stil de viaţă sănătos. Harta Eco vine în sprijinul comunităţii locale prin facilitarea accesului la informaţii privind locațiile şi activităţile din oraş care permit […]

Raport CommIT

Bunicii ne spuneau că omul gospodar își construiește vara sanie și iarna car. Cum ar fi fost dacă noi, ca și comunitate am fi construit în ultimii 10 ani de creștere economică un Fond pentru situații de urgență, fond la care să apelăm acum când 5 minute fac diferența între a prinde un stoc de măști de protecție sau a îl pierde?

Fondul BorgWarner

Fondul Antreprenorilor Locali, o inițiativă a Fundației Comunitare Iași și a antreprenorilor locali, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a chemat împreună ieșeni cu idei de înfrumusețare a orașului.

Fondul Antreprenorilor Locali

Fondul Cafeneaua Publică a finanțat proiecte-pilot ale participanților la evenimentul cu același nume, menite a oferi soluții la problemele abordate în cadrul edițiilor.

Fondul Cafeneaua Publică

Dorim să îi susţinem în performanţă, pe elevii care muncesc cu pasiune şi determinare, care au standarde ridicate şi sunt un exemplu de urmat pentru întreaga comunitate.

Fondul de burse

Fondul de burse Centric este o inițiativă a Centric IT Solutions România și a Fundației Comunitare Iași, prin care ne dorim să susținem tinerii pasionați de științe exacte.

Fondul de Burse Centric

Fondul de burse TRANSGOR LOGISTIK este o inițiativă a TRANSGOR LOGISTIK și a Fundației Comunitare Iași, prin care ne dorim să susținem elevii cu rezultate școlare deosebite. Vrem să oferim 8 burse în valoare de 2.100 lei pentru adolescenții cu rezultate bune. Prin investiția în educație, într-un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iașului, contribuim la creșterea unui […]

Fondul de Burse TRANSGOR LOGISTIK

FONDUL SKATE PARK a fost creat de LIDL și Fundația Comunitară Iași pentru ieșenii care și-au dorit să-și pună amprenta în comunitate. Proiectul a fost ales în urma unui concurs care s-a desfășurat în anul 2018. Concursul de proiecte s-a adresat în special designerilor, arhitecților, artiștilor, dar și tuturor pasionaților care și-au dorit să transforme Skate Park-ul din Parcul […]

Fondul SKATE PARK

Fondul de burse Moldova Center este o inițiativă a Moldova Center și a Fundației Comunitare Iași, prin care ne dorim să susținem elevii cu rezultate școlare deosebite. Şi anul acesta, se oferă 10 burse, în valoare de 1.800 ron pentru adolescenții cu rezultate bune. Prin investiția în Educație, într-un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iașului, contribuim […]

Fondul de Burse MOLDOVA CENTER

Prin Fondul ȘTIINȚESCU, urmărim să-i ajutăm pe elevii din județul Iași să descopere că domeniile STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică) sunt interesante, atractive și incitante.

Fondul ȘTIINȚESCU

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități urmărește să susțină financiar inițiative care își propun să îmbunătățească nivelul educației din municipiul Vaslui. Dorim astfel să încurajăm organizațiile, grupurile de inițiativă, instituțiile școlare, cluburile de pasionați să aducă soluții pentru provocările educației în municipiul Vaslui.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi la Vaslui

Prin Cros pentru școli, oferim ONG-urilor și grupurilor locale de inițiativă, oportunitatea de a mobiliza resurse pentru proiectele lor. Sumele strânse sunt mai apoi oferite către acestea sub formă de granturi.

Fondul Cros pentru școli

Fundația Comunitară Iași, alături de Ness România și Banca Comercială Română, lansează acest demers de investiție în comunitate sub forma unui fond tematic pe revitalizare urbană #smart prin care pasionații de arhitectură urbană și inovație digitală pot să-și pună amprenta în Iași.

Fondul @Iași #SMART_CITY

Prin Swimathon, oferim ONG-urilor și grupurilor locale de inițiativă, oportunitatea de a mobiliza resurse pentru proiectele lor. Sumele strânse sunt mai apoi oferite către acestea sub formă de granturi.

Fondul Swimathon

Vrem să redăm locurilor degradate, frumusețea și utilitatea.

Fondul TRANSGOR LOGISTIK

Valoarea Apelului de finanțare este de 100.000 lei, sumă pusă la dispoziție din Fondul de urgență pentru comunitate, inițiat în contextul debutului actualei epidemii de coronavirus.

Apel de finanţare pentru organizaţii

Fondul de burse „Dragoș Filipescu” susține tinerii  care studiază în cadrul Colegiului Național „Costache Negruzzi”, în clasele a IX-a și a X-a.

Fondul de burse „Dragoș Filipescu”

Fondul YouthBank a oferit tinerilor de liceu șansa de a dobândi abilități de organizare, lucru în echipă sau administrare financiară.

Fondul YouthBank

Prin acest fond ne-am dorit să sprijinim proiecte locale care să dezvolte atitudini civice şi să aducă o schimbare la nivelul mentalităţii colective şi a comportamentului.

Ideile tale schimbă Iașul

Fondul a avut ca principal scop sprijinirea proiectelor care şi-au propus să reamenajeze, cosmetizeze sau să repună în funcţiune spaţiile publice din Iași.

Revitalizare urbană „Turnul Nostru”