Fondul BorgWarner

BorgWarner conturează viitorul inginerilor electroniști

Iași, România,26 octombrie, 2022 – Compania continuă să investească în educație sprijinind studenții Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA) pe drumul lor profesional pentru a deveni ingineri bine pregătiți. Astfel, facultatea a primit 20.000 euro prin intermediul Fondului BorgWarner pentru Educație pentru modernizarea Laboratorului de Acționări Electrice. Banii au fost investiți în achiziția unor echipamente specifice laboratorului: tablouri electrice, aparate și motoare electrice, kit-uri moderne, interfațate cu calculatorul, dedicate pregătirii studenților de ani terminali pentru controlul numeric al acționărilor electrice.

De asemenea s-au achiziționat: module electronice de putere pentru realizarea de convertoare statice dedicate alimentării motoarelor. În vederea desfășurării unui proces didactic adaptat secolului XXI, dar și pentru confortul studenților pe durata aplicațiilor de laborator s-au achiziționat monitoare de ultimă generație, tablă de predare inteligentă, videoproiector, mobilier și alte materiale pentru amenajarea spațiului.

”Investițiile în educația tehnică și modernizarea tehnologiei disponibile în universități sunt esențiale pentru progresul industriei, în ansamblu. Mă bucur că beneficiarii apreciază efortul pe care îl face fabrica BorgWarner Iași pentru a îmbunătăți și a crea valoare adăugată pentru experiențele lor educaționale. Suntem convinși că un laborator modern și tehnici de predare excepționale creează cele mai bune circumstanțe pentru studenți, astfel încât ei să își atingă pe deplin potențialul ca ingineri electroniști. Prețuim parteneriatul cu IEEIA și cu Universitatea Tehnică din Iași și suntem onorați să contribuim la o carieră de succes a studenților”, afirmă Dan Țețu, Director General BorgWarner Iași.

Fondul BorgWarner pentru Educație finanțează un parteneriat câștigător pentru mediul academic și sectorul privat. Facultatea oferă cadrul de pregătire necesar, echipamente și aplicații moderne pentru studenți, în timp ce companiile angajează absolvenți bine pregătiți, capabili să lucreze cu cele mai noi tehnologii.

”Corpul de clădire EN al facultății, în care se află Laboratorul de Acționări electrice, a intrat la începutul anului 2021 într-un proces de consolidare și reabilitare utilizând fonduri europene. Din acest motiv, laboratorul, cu o tradiție de peste 50 ani, a fost dezmembrat a doua oară după ce, în anul 2007, a fost transferat dintr-un alt imobil al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. În urma acestor operații, echipamentele și standurile de laborator au avut de suferit și multe dintre acestea, luând în considerare și vechimea lor, nu mai puteau fi utilizate în procesul didactic actual. Sprijinul financiar primit din Fondul BorgWarner pentru Educație a fost salvator pentru noi, a venit exact la momentul oportun, când se punea problema remontării laboratorului. Astfel, cu fondurile primite, au putut fi refăcute lucrările de laborator, multe dintre acestea în variantă modernă, au fost achiziționate altele noi, a fost dotat laboratorul cu mobilier, tehnică de calcul și echipament video de predare. Având în vedere că laboratorul include lucrări practice cu motoare electrice au fost necesare multe lucrări mecanice și materiale pentru montatul și echilibrarea acestora, refacerea instalației electrice de alimentare, modernizarea tablourilor de comandă și control și chiar lucrări de vopsire a motoarelor sau de văruire a suporturilor din beton pe care sunt montate motoarele. Mulțumesc în mod deosebit firmei BorgWarner pentru investiția generoasă a cărui beneficiar suntem, Fundației Comunitare Iași și Societății Absolvenților Facultății de Electrotehnică din Iași – SETIS pentru coordonarea continuă a proiectului și ajutorul dat în derularea achizițiilor, respectiv în efectuarea plăților și, nu în ultimul rând, conducerii universității și a facultății pentru tot sprijinul acordat în scopul finalizării proiectului” , a declarat conf. dr. ing. Mihai Albu, directorul Departamentului de Utilizări, Acționări și Automatizări Industriale din cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.

Despre BorgWarner
BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse în soluții tehnologice curate și eficiente pentru vehicule pe combustie, hibride și electrice. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce soluții pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 93 de locații în 22 de țări, compania are aproximativ 49.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

Despre Fundația Comunitară Iași
Fundația Comunitară Iași își propune să aducă împreună oamenii care mișcă lucrurile și lucrurile care merită mișcate, spre beneficiul întregii comunități, pentru transformarea Iașului într-un oraș în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundației Comunitare Iași este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Contacte media:
Fundația Comunitară Iași
Roxana Țugui, Manager departament programe pentru dezvoltarea societății civile
E-mail: roxana.tugui@fundatiacomunitaraiasi.ro

BorgWarner
Anna Penava
Telefon: +49 7141-132-753
Email: mediacontact.eu@borgwarner.com