Număr bursieri
714.600 lei
Suma totală în plată

Fondul de burse

Transformă destinul unui tânăr într-o poveste de succes!

Ia și tu atitudine! Oferă suport moral și financiar adolescenților valoroși din Iași!

Fondul de Burse este un program construit de ieșenii care au ales să pătrundă în destinul tinerilor strălucitori din județ, exact atunci când sprijinul lor contează cu adevărat, când se încheagă caracterul și se formează harta deciziilor de viață.

În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au oferit burse de sprijin pentru  5 copii, care au privit cu mirare către un Iași care nu voia să îi piardă. În 2015, peste 80 de tineri și-au depus dosarele de candidatură, cu încredere în oameni care nu practică mila, ci generozitatea.

În dosarele lor găsești un jurnal care vorbește în cifre și în contraste. Teancuri de diplome stau sub adeverințele de venituri familiale. Înțelegi că trăiesc alături de părinți aflați veșnic între ciocan și nicovală, care cumpănesc seară de seară dacă să plătească la timp facturile sau să-și sprijine copiii să strălucească.

Credem că tinerii adaugă valoare orașului nostru. Vedem în ei membri ai comunității care pot influența în bine, atât în prezent, cât și în viitor, comunitatea din care fac parte. De aceea, dorim să sprijinim elevii performanți, care investesc pasiune și determinare în formarea lor, pe cei care au standarde ridicate și ne inspiră prin exemplul lor să fim oameni mai buni. Ieșenii devin tot mai conștienți de impactul pozitiv pe care îl pot avea în viața tinerilor, angajându-se să contribuie financiar și moral la formarea lor. Sprijinul comunității îi ajută să-și atingă potențialul și să nu se piardă într-un parcurs de viață anevoios.

Cultivă elitele Iașului. Descoperă dosarele tinerilor ieșeni cu rezultate excepționale!

Fii un altruist eficient, dacă vrei să citești în ziarele locale despre Răzvan, campion național la tenis, sau să găsești la rubrica eveniment, numele Elenei, care a adus România în topurile interanționale ale dansului! Copii ca Elena și ca Roxana urmăresc anunțurile din ziare, ca să-și cumpere cele mai ieftine echipamente, pentru concursurile naționale și internaționale pe care le câștigă în numele Iașului. Ascult-o pe Mălina concertând în marile filarmonici din România și din străinătate. Când ieși din hipnoza viorii, amintește-ți că e acolo fiindcă o bursă a ajutat-o să participe la un concurs, unde a câștigat o altă bursă, care a ajutat-o să participe la următorul concurs.

Împărtășește-ți povestea de viață și fii donator sau mentor pentru adolescentul cu care rezonezi. Pe baza unui proces de matching complex, echipa Fundației Comunitare te aduce alături de tânărul cu care ești compatibil, astfel încât întâlnirea voastră să devină prilej de creștere pentru amândoi.

Implică-te în Fondul de Burse și:

Oferă o bursă anuală, în valoare de 2200 de lei unui tânăr performant sau cu rezultate excepționale, și oferă-i încredere în el însuși! Fă din reușitele lui intelectuale, victorii pentru un Iași dedicat performanței!

Împreună cu prietenii tăi, susține cu 2200 de lei pe an, un adolescent care se luptă să nu-și abandoneze pasiunea! Lasă-l să-și găsească motivația în votul tău de încredere!

Fii mentorul unui tânăr și împărtășește-ți povestea de viață! Lasă-i pe ceilalți să învețe din lecțiile tale și să-și găsească maturitatea parcurgând mai puține regrete!

Fă parte din grupul de psihologi voluntari, care oferă ghidare pentru donatori și bursieri, ca să cultive relații de prietenie profunde.

Oferă o trusă de intervenție pentru explorarea talentelor. În ea se află, de obicei, de la calculatoare, rechizite, kindle sau tablete, la rechizite, manuale, stilouri, creioane, radiere, caiete, plastilină și ghiozdane.

Donează pentru Fondul de Burse și contribuie la bursa unui tânăr.

Sun-o pe Claudia Grigoraș la numărul de telefon: 0720.039.054 sau scrie-i la adreasa: claudia.grigoras@fundatiacomunitaraiasi.ro. Spune-i că vrei să intri în destinul unui copil talentat!

Fundația Comunitară Iași investește bursa de 2200 de lei, pe care o oferi unui adolescent talent, astfel încât 1.800 de lei să ajungă în mâna bursierului, iar 400 de lei să acopere costurile de gestionare a contractelor de bursă (selecția bursierilor, monitorizarea bursierilor, materiale de comunicare și promovare) și sesiunile de formare, dezvoltare personală și socializare prin care bursierul să-și dobândească prietenii și încrederea în sine, de care are nevoie.