800
Număr burse acordate
2.100 lei
Valoare maximă bursă
1.440.000 lei
Suma totală în plată


Fondul de burse

Empowering Youth!

Oferă suport moral și financiar adolescenților valoroși din Iași!

 

Prin Fondul de Burse cultivăm elitele generațiilor viitoare, le dăm încredere tinerilor de astăzi că se află pe drumul cel bun și că prin educație vor reuși tot ce își propun. O rețea de donatori aleg să se implice în dezvoltarea durabilă a Iașului, investind în oamenii care vor da forma orașului de mâine. Susținătorii adolescenților îi ajută să-și atingă potențialul și să nu piardă un start bun în viață. 

Ediția numărul 13 vine cu dorința de a-i împuternici pe tinerii bursieri să devină cât mai autonomi și în același timp de a le insufla dorința de a se implica în comunitate. 

Ne propunem să îi încurajăm pe bursieri să ia inițiativa și să fie proactivi, în timp ce le creștem gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile personale și profesionale viitoare.

Valoarea unei burse rămâne neschimbată față de anul trecut, adică  2100 pe an pentru bursieri, ceea ce înseamnă  2500lei /an pentru donatori. 

Secțiune dedicată elevilor:
1. Citește și înțelege acest Ghid de finanțare Fondul de burse_Sesiunea 13
2. Te înscrii online, accesând acest link: https://forms.gle/LpdFWtDu8z3n1YsT8
3. Pregătești documentele menționate în Ghid, le scanezi și le trimiți prin wetransfer la adresa burse@fundatiacomunitaraiasi.ro . Dacă nu ai acces la calculator și internet, te așteptăm la sediul Fundației cu dosarul complet. (Strada Rândunica nr.1, clădirea gri, Bucșinescu)
4. Pentru detalii suplimentare, nu ezitați să scrieți sau să o sunați pe: Andreea Micnea și vă răspunde la orice întrebare: 0770.430.390

***

Fondul de Burse își dorește să dea încredere tinerilor, că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de donatori și mentori, care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a orașului, investind în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Donatorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

În 2012, primii ieșeni și-au pus resursele împreună și-au oferit burse de sprijin pentru 5 copii, care au privit cu mirare către un Iași care nu voia să îi piardă. În 2020, 80 de tineri și-au depus dosarele de candidatură, cu încredere în oameni care practică generozitatea, filantropia şi binele.

În dosarele lor găsești un jurnal care vorbește în cifre și în contraste. Teancuri de diplome stau sub adeverințele de venituri familiale. Înțelegi că trăiesc alături de părinți aflați veșnic între ciocan și nicovală, care cumpănesc seară de seară dacă să plătească la timp facturile sau să-și sprijine copiii să strălucească.

Credem că tinerii adaugă valoare orașului nostru. Vedem în ei membri ai comunității care pot influența în bine, atât în prezent, cât și în viitor, comunitatea din care fac parte. De aceea, dorim să sprijinim elevii performanți, care investesc pasiune și determinare în formarea lor, pe cei care au standarde ridicate și ne inspiră prin exemplul lor să fim oameni mai buni. Ieșenii devin tot mai conștienți de impactul pozitiv pe care îl pot avea în viața tinerilor, angajându-se să contribuie financiar și moral la formarea lor. Sprijinul comunității îi ajută să-și atingă potențialul și să nu se piardă într-un parcurs de viață anevoios.

Cultivă elitele Iașului. Descoperă dosarele tinerilor ieșeni cu rezultate excepționale!

 

Împărtășește-ți povestea de viață și fii donator sau mentor pentru adolescentul cu care rezonezi. Pe baza unui proces de matching complex, echipa Fundației Comunitare te aduce alături de tânărul cu care ești compatibil, astfel încât întâlnirea voastră să devină prilej de creștere pentru amândoi.

Implică-te în Fondul de Burse și:

Oferă o bursă anuală, în valoare de 2.500 de lei unui tânăr performant sau cu rezultate excepționale, și oferă-i încredere în el însuși! Fă din reușitele lui intelectuale, victorii pentru un Iași dedicat performanței!

Împreună cu prietenii tăi, susține cu 2.500 de lei pe an, un adolescent care se luptă să nu-și abandoneze pasiunea! Lasă-l să-și găsească motivația în votul tău de încredere!

Fii mentorul unui tânăr și împărtășește-ți povestea de viață! Lasă-i pe ceilalți să învețe din lecțiile tale și să-și găsească maturitatea parcurgând mai puține regrete!

Donează-ți ziua de naștere și susține cu 2500 de lei pe an un bursierBucuria de a dărui întrece de fiecare dată bucuria de a primi!

Fă parte din grupul de psihologi voluntari, care oferă ghidare pentru donatori și bursieri, ca să cultive relații de prietenie profunde.

Oferă un kit pentru şcoala online, care să cuprindă laptop, tabletă sau telefon.

Donează pentru Fondul de Burse și contribuie la bursa unui tânăr.

Fundația Comunitară Iași investește bursa de 2.500 de lei, pe care o oferi unui adolescent talent, astfel încât 2.100 de lei să ajungă în mâna bursierului, iar 400 de lei să acopere costurile de gestionare a contractelor de bursă (selecția bursierilor, monitorizarea bursierilor, materiale de comunicare și promovare) și sesiunile de formare, dezvoltare personală și socializare prin care bursierul să-și dobândească prietenii și încrederea în sine, de care are nevoie.