Număr burse acordate
1.440.000 lei
Suma totală în plată

Fondul de burse

Reconectare, implicare și inspirație!

Oferă suport moral și financiar adolescenților valoroși din Iași!

Anul 2022 a fost un an hibrid, în care am învățat, noi toți, să revenim “la normal” cum ne place să spunem. A fost un an în care am învățat să dăm din nou mâna unii cu alții, fără teamă că s-ar putea întâmpla ceva rău. A fost anul în care elevii au revenit în bănci, dornici să învețe, să se dezvolte, mai mult cum nu au făcut-o niciodată. Am continuat să ne sprijinim unii pe alții, fără să uităm de valoarea unei fapte bune.

În Ediția 12 a Fondului de Burse al Fundației Comunitare ne propunem să ne reconectăm, să redescoperim prieteni vechi, bursieri care au crescut și care pot da la rândul lor un pic din povestea lor, să descoperim povești și oameni care inspiră. Ne dorim să fim mai aproape de bursierii actuali, de dorințele și nevoile lor.

De ziua Educației, ducem povestea mai departe și lansăm Ediția 12. După 11 ediții în care am susținut financiar elevii cu o bursă de 1800lei, considerăm că vremurile actuale ne cer să fim prezenți și să susținem echitabil. Astfel încât, ediția nouă aduce și un plus de 300lei pentru fiecare bursier. Un plus de încredere și solidaritate, un plus de loialitate și pentru donatori.

Un plus pentru educația de mâine.

***

Fondul de Burse își dorește să dea încredere tinerilor, că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de donatori și mentori, care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a orașului, investind în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Donatorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

În 2012, primii ieșeni și-au pus resursele împreună și-au oferit burse de sprijin pentru 5 copii, care au privit cu mirare către un Iași care nu voia să îi piardă. În 2020, 80 de tineri și-au depus dosarele de candidatură, cu încredere în oameni care practică generozitatea, filantropia şi binele.

În dosarele lor găsești un jurnal care vorbește în cifre și în contraste. Teancuri de diplome stau sub adeverințele de venituri familiale. Înțelegi că trăiesc alături de părinți aflați veșnic între ciocan și nicovală, care cumpănesc seară de seară dacă să plătească la timp facturile sau să-și sprijine copiii să strălucească.

Credem că tinerii adaugă valoare orașului nostru. Vedem în ei membri ai comunității care pot influența în bine, atât în prezent, cât și în viitor, comunitatea din care fac parte. De aceea, dorim să sprijinim elevii performanți, care investesc pasiune și determinare în formarea lor, pe cei care au standarde ridicate și ne inspiră prin exemplul lor să fim oameni mai buni. Ieșenii devin tot mai conștienți de impactul pozitiv pe care îl pot avea în viața tinerilor, angajându-se să contribuie financiar și moral la formarea lor. Sprijinul comunității îi ajută să-și atingă potențialul și să nu se piardă într-un parcurs de viață anevoios.

Cultivă elitele Iașului. Descoperă dosarele tinerilor ieșeni cu rezultate excepționale!

Împărtășește-ți povestea de viață și fii donator sau mentor pentru adolescentul cu care rezonezi. Pe baza unui proces de matching complex, echipa Fundației Comunitare te aduce alături de tânărul cu care ești compatibil, astfel încât întâlnirea voastră să devină prilej de creștere pentru amândoi.

Implică-te în Fondul de Burse și:

Oferă o bursă anuală, în valoare de 2.500 de lei unui tânăr performant sau cu rezultate excepționale, și oferă-i încredere în el însuși! Fă din reușitele lui intelectuale, victorii pentru un Iași dedicat performanței!

Împreună cu prietenii tăi, susține cu 2.500 de lei pe an, un adolescent care se luptă să nu-și abandoneze pasiunea! Lasă-l să-și găsească motivația în votul tău de încredere!

Fii mentorul unui tânăr și împărtășește-ți povestea de viață! Lasă-i pe ceilalți să învețe din lecțiile tale și să-și găsească maturitatea parcurgând mai puține regrete!

Donează-ți ziua de naștere și susține cu 2500 de lei pe an un bursierBucuria de a dărui întrece de fiecare dată bucuria de a primi!

Fă parte din grupul de psihologi voluntari, care oferă ghidare pentru donatori și bursieri, ca să cultive relații de prietenie profunde.

Oferă un kit pentru şcoala online, care să cuprindă laptop, tabletă sau telefon.

Donează pentru Fondul de Burse și contribuie la bursa unui tânăr.

Secțiune dedicată elevilor:
1. Citește și înțelege acest Ghid de finanțare Fondul de burse_Sesiunea 12
2. Te înscrii online, accesând acest link: FORMULAR DE ÎNSCRIERE ONLINE
3. Pregătești documentele menționate în Ghid, le scanezi și le trimiți prin wetransfer la adresa burse@fundatiacomunitaraiasi.ro . Dacă nu ai acces la calculator și internet, te așteptăm la sediul Fundației cu dosarul complet. (Strada Rândunica nr.1, clădirea gri, Bucșinescu)
4. Pentru detalii suplimentare, nu ezitați să scrieți sau să o sunați pe: Corina Carp și vă răspunde la orice întrebare: 0770.430.390

Fundația Comunitară Iași investește bursa de 2.500 de lei, pe care o oferi unui adolescent talent, astfel încât 2.200 de lei să ajungă în mâna bursierului, iar 400 de lei să acopere costurile de gestionare a contractelor de bursă (selecția bursierilor, monitorizarea bursierilor, materiale de comunicare și promovare) și sesiunile de formare, dezvoltare personală și socializare prin care bursierul să-și dobândească prietenii și încrederea în sine, de care are nevoie.