Fondul Pași spre Solidaritate și Incluziune

În luna februarie Fundația Comunitară Iași alături de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany și Asociația CIVICA a reactivat Fondul de Urgență.

Apelul la solidaritate și ajutor pentru familiile de refugiați din Ucraina a avut ecou în comunitatea ieșeană și donațiile au fost de un real ajutor pentru cei care au ajuns în România. Infor

Ne-am propus încă de la început ca sprijinul pe care îl acordăm să fie pe termen mediu și lung și în concordanță cu nevoile refugiaților. În acest sens în perioada iulie- septembrie am realizat o analiză a nevoilor refugiaților ucraineni în Iași în urma căreia am constatat că dacă în primele luni Iașul a fost mai degrabă un centru de tranzit pentru refugiați, a devenit treptat reședință pe o perioadă mai îndelungată pentru aproximativ peste 2500 persoane cazate la persoane fizice conform datelor furnizate de ISU.

De asemenea, din discuțiile purtate cu ONG-urile active în Iași în lucrul cu refugiații, nevoile cele mai acute identificate în prezent sunt strâns legate de educația copiilor și integrarea adulților pe piața muncii. Astfel că la acest moment ne dorim să venim în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care sprijină refugiații în aceste două direcții lansând Programul Pași spre solidaritate și incluziune.

Valoarea acestui Apel de finanțare este de 600.000 lei, sumă pusă la dispoziție din Fondul de urgență – Apel la Solidaritate dintre care jumătate din sumă se va acorda sub formă de finanțare și jumătate sub formă de plată directă.

Se vor acorda granturi suport în valoare de maxim 100.000 lei organizațiilor neguvernamentale care oferă servicii în beneficiul integrării refugiaților, desfășurate pe o perioadă de 3 până la 6 luni.

Programul este deschis începând cu 1 noiembrie 2022.

Înscrierea la acest Apel de finanțare se realizează prin intermediul a două formulare: formularul de înscriere și formularul de buget

Detalii suplimentare despre programul Pași spre solidaritate și incluziune găsiți în Ghidul aplicantului

Mulțumim sponsorilor și finanțatorilor împreună cu care am pus bazele Fondului de urgență – Apel la Solidaritate: Global Fund for Community Foundations, Stichtung Vluchteling, People in Need, Amazon Development Center Romania, Willey, SCC România, Hindawi, Romsoft, Fondazione Sessa, BeeNear, Centric IT Solutions, Philip Morris, Hella România, Retro Food.

Persoana de contact:
Andreea Mîcnea, coordonator Program de finanțare pentru integrarea refugiaților