Fondul ȘTIINȚESCU

Prin Fondul ȘTIINȚESCU, urmărim să-i ajutăm pe elevii din județul Iași să descopere că domeniile STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică) sunt interesante, atractive și incitante.

Dorim să oferim elevilor alternative inovatoare pentru a-i ajuta să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate și în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă.

Valoarea financiară totală a ediției 2017-2018 a Fondului care va fi acordată proiectelor este de 120.000 lei, iar suma maximă care poate fi accesată de către un candidat pentru un proiect este de 12.000 lei, în funcție de complexitatea proiectelor.

Fondul Științescu este implementat în Iași de Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și cu Federația Fundațiile Comunitare din România și cu susținerea finanțatorilor locali: Amazon, Centric IT Solutions, Coder Dojo Iași, Conduent, Continental Corporation, Gemini CAD Systems, GfK, GoDaddy, Maxcode, Oddity Events, Optymyze, QMOBILI, Quartz Matrix, RomSoft, Scc Services, Sprocket, Inc. și SC Vezuvian SRL.

Notă!

În urma evaluării proiectelor finanțate la ediția 2016-2017, suma de 1.758,8 USD a fost necheltuită și este relocată pentru ediția 2017-2018.