Fondul BorgWarner

BorgWarner Iași investește în tehnologii de automotizare pentru studenți

Iași, România, 04.10.2022 – BorgWarner Iași investește 20.000 euro în modernizarea laboratorului de Comunicații Industriale Avansate al Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași.

Începând cu acest an universitar, studenții vor avea posibilitatea de a configura și testa diverse protocoale de comunicații, specifice noii revoluții industriale I4.0, folosind facilitățile oferite de cele 8 standuri modulare didactice. Utilizând această infrastructură se pot implementa diverse experimente în domeniul comunicațiilor digitale industriale, având ca scop dezvoltarea competențelor viitorilor ingineri automatiști, poate viitori specialiști BorgWarner în domeniul digitalizării mediului de producție.

”Compania noastră este un partener tradițional al Universității Tehnice și investește sume importante în fiecare an pentru a crea cele mai bune condiții de studiu pentru studenți. Suntem încântați că putem contribui la modernizarea acestui laborator de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași. Noile echipamente reprezintă un nou pas făcut în favoarea absolvenților care își vor găsi mai repede și mai ușor un loc de muncă; după ce au învățat cum să utilizeze cele mai moderne echipamente industriale”, afirmă Dan Țețu, Director General BorgWarner Iași.

Parteneriatul dintre sectorul privat și mediul academic este ideal, fiindcă desenează viitoarele trasee profesionale pentru comunitatea locală și piața muncii.

”Proiectul de modernizare a laboratorului de Comunicații Industriale Avansate, câștigat în cadrul competiției organizate de Fundația Comunitară Iași și finanțat de compania BorgWarner, va permite studenților facultății să studieze și să lucreze direct pe echipamente prevăzute cu interfețe și protocoale de comunicații identice cu cele întâlnite în mediul industrial. Standurile educaționale achiziționate în cadrul proiectului au fost concepute astfel încât să poată fi utilizate la discipline de specialitate de la programele de licență și masterat, precum și în cadrul unor viitoare colaborări prin programe de specializare și perfecționare adresate companiilor interesate”, declară prof.univ.dr.ing. Vasile-Ion Manta, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare.

Despre BorgWarner
BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse în soluții tehnologice curate și eficiente pentru vehicule pe combustie, hibride și electrice. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce soluții pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 93de locații în 22 de țări, compania are aproximativ 49.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

Despre Fundația Comunitară Iași
Fundația Comunitară Iași își propune să aducă împreună oamenii care mișcă lucrurile și lucrurile care merită mișcate, spre beneficiul întregii comunități, pentru transformarea Iașului într-un oraș în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundației Comunitare Iași este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Contacte media:

Fundația Comunitară Iași
Roxana Țugui, Manager departament programe pentru dezvoltarea societății civile
E-mail: roxana.tugui@fundatiacomunitaraiasi.ro

BorgWarner
Anna Penava
Telefon: +49 7141-132-753
Email: mediacontact.eu@borgwarner.com