Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp

Vrei să participi în această vară la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp”?

Aplică pentru o bursă!

„Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” este o experiență educațională online, timp de o săptămână, pentru elevii de liceu.

Tabăra se desfășoară în perioada 31 iulie – 6 august 2022 și este un program de training, adaptat pentru platformele online și organizat pe 3 module:

• Modulul de soft skills: obiective, pasiuni, inteligență emoțională, comunicare și feedback etc.;
  • Modulul de recrutare: întocmirea CV-ului, site-urile de recrutare, simularea interviului de recrutare, teste și cunoștințe tehnice pe discipline pentru Internship, modelul de business din IT: cum circula banii în IT și care e legătura dintre salarii și experiența unui angajat.
  • Modulul de mentorat: angajat sau antreprenor?, prezentarea principalelor discipline din IT (Programare, Testare, Design, Cybersecurity etc.), prezentarea rolurilor (împărțirea lor în funcție de expertiza tehnică sau de management), prezentarea activității de freelancing și antreprenoriat, interacțiunea online cu mentori cu experiență în domeniul IT.

Criterii de eligibilitate: sunt eligibili tinerii care studiază la toate unitățile de învăţământ din județul Iași și din județele din vecinătate: Vaslui, Neamț, Botoșani, Suceava. Sunt eligibili tinerii din clasele a IX-a (care finalizează anul acesta școlar 2020-2021 clasa a IX-a), a X-a, a XI-a, a XII-a, de la toate specializările, dar care sunt interesați de tehnologie și preocupați de dezvoltarea lor personală.

Condiții de obținere a unei burse:

• venitul pe membru de familie în ultimele 3 luni (februarie, martie și aprilie 2022) să nu fie mai mare de 1.500 lei;
  • media generală pe semestrul școlar anterior să fie de min. 8.00;

Perioada de acordare a bursei:

• Bursele se acordă pentru luna august 2022, doar pentru participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp”. Bursa va fi în valoare de 850 lei și va acoperi cheltuielile integrale pentru participarea la activitățile „Taberei de orientare în cariera IT – Soft Camp”.

Acte necesare pentru înscriere:

• Formular de înscriere completat și transmis online, către Fundația Comunitară Iași.
  • Formularul de înscriere se descarcă de pe website-ul Fundației Comunitare Iași: https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/

Înscrierea pentru bursa acordată pentru participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” se va realiza exclusiv online, prin e-mail.

Formularul de înscriere va fi transmis către Fundația Comunitară Iași, prin e-mail la adresa corina.carp@fundatiacomunitaraiasi.ro, până la data: 25 mai 2022, ora 16:00. După transmiterea pe e-mail a documentelor, fiecare aplicant are responsabilitatea de a reveni cu telefon (0744.125.405) la Fundația Comunitară Iași pentru confirmarea expedierii/primirii documentelor.

Persoana de contact este Corina Carp.

Mult succes!