45
Olimpici
17
Alți elevi cu rezultate deosebite
49.772,16 lei
Valoarea investiției în tineri


IQ (Iași)

IQ (Iași) a apărut din dorința de a crea o comunitate a olimpicilor ieșeni și a le oferi acestora cât mai multe ancore în comunitatea locală de business și mediul universitar.

Ne-am dorit ca prin acest program să oferim mai multe oportunități locale celor mai merituoși dintre tineri și să investim asfel în dezvoltarea personală și profesională a viitorilor leaderi comunitari, oameni de afaceri ori specialiști de top din Iași.

Viziunea noastră a fost ca tinerii cu aptitudini înalte să rămână în comunitatea carea a investit în ei şi să contribuie la dezvoltarea acesteia.

Clubul IQ (Iași) a avut sediul în corpul R al Universității Al. I. Cuza (fosta clădire Romtelecom), la etajul 4. Spațiul a fost gândit ca un centru de stimulare a performanței, dotat și utilat ultra-modern, care şi-a propus să le faciliteze olimpicilor liceeni accesul la resurse educaționale formale și nonformale suplimentare ale celor mai prestigioase universități din țară și din lume, accesul la programe de dezvoltare personală și profesională, dar şi la un cadru intim de socializare.

Programul a fost derulat în parteneriat între trei instituții: Fundația Comunitară Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Asociația Rotalent.

Ideea unui club al olimpicilor ieșeni a apărut în luna august 2012 și aparține unor firme locale care au organizat evenimentul cu titlul „Seara naivă a olimpicilor ieșeni”: Fructe Naive, Rofilco, Icar Tours și Cafeneaua Veche.