ONGteca

Proiectul ONGteca este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Fundația Comunitară Iași și Asociația CIVICA, și beneficiază de o finanțare în valoare de 248.754,10 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Proiectul este derulat în perioada Septembrie 2021 – Februarie 2023.

Sprijinirea sectorului ONG din Regiunea de Nord-Est a țării / Creșterea capacității și sustenabilității sectorului societății civile
Scopul proiectului ONGteca este de a sprijini minimum 30 de ONG-uri din Regiunea de Nord-Est a țării, cu preponderență de la nivelul județului Iași, organizații ce oferă servicii în zone insuficient deservite. Prin intermediul proiectului, acestea vor fi susținute să treacă printr-un amplu proces de dezvoltare organizațională ce vizează în principal creșterea capacității de răspuns la nevoile existente, transfer de know-how pentru a avea vizibilitate, impact și sustenabilitate în comunitate.

Ce organizații vizează ONGteca?

ONG-uri grassroots care oferă servicii în domenii și pentru grupuri insuficient deservite – drepturile omului, tineret, activități civice și de mediu, care, totodată, întâmpină provocări ori manifestă nevoi pe domenii esențiale precum planificarea strategică și dezvoltarea de mecanisme care să asigure sustenabilitatea financiară, atragerea și menținerea resursei umane competente, volatilitatea echipei, comunicare și cooperare cu stakeholderii de la nivel local.

Cum sunt sprijinite ONG-urile? Activitățile propuse în cadrul proiectului

Program complex de dezvoltare organizațională, ce va include training, mentorat și coaching – fundraising, accesare granturi, management organizațional, management de proiect
Fondul pentru comunitate – mecanism de colaborare între sectorul ONG și finanțatori publici și privați la nivel local
Activități și evenimente destinate creșterii potențialului de colaborare și inovare
Swimathon – platforma de strângere de fonduri din comunitate
Activități de dezvoltare organizațională a partenerilor

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!

Te așteptăm alături de noi!