BraveArt – Social Entreprise

BraveArt este prima inițiativă de antreprenoriat social din România condusă exclusiv de către tineri sub 20 de ani. Un proiect îndrăzneț, cu idei îndrăznețe și voluntari curajoși, BraveArt își propune să îi încurajeze pe tinerii artiști talentați ai comunității să persevereze în pictură, să invite cetățenii orașului Iași către un comportament respectuos față de mediul înconjurător și să demonstreze întregii comunități potențialul uriaș întruchipat prin tineri.

Pentru a atinge toate aceste obiective, BraveArt vine cu o soluție simplă: carnețele din hârtie reciclată pictate direct de către artiști tineri, ce urmează a fi vândute în Iași. Cu o operă de artă în buzunar și folosind zilnic un carnețel din hârtie reciclată, este imposibil să nu începi să admiri talentul tinerilor pictori și să nu te simți mai apropiat de natură!

BraveArt 1.0 s-a desfășurat în perioada 1 februarie – 30 septembrie 2013, iar pe parcursul celor 8 luni tinerii implementatori ai proiectului au dobândit abilități de relaționare, gestionare și organizare, având o evoluție considerabilă privind dezvoltarea lor profesională.

Rezultate:

• 15 artiști locali au pictat carnețele:
  • 800 de carnețele vândute;
  • 7 tone de maculatură reciclată;
  • 35 de voluntari care au implementat proiectul.
  • 10.202 lei mobilizați din vânzarea de carnețele și reciclarea de maculatură, din care 2.345 lei oferiți sub formă de burse pentru 12 tineri artiști și 7765 donați către programul YouthBank pentru a finanța proiecte de tineret.

8542_537141836348047_1193689143_n 225492_494953407233557_1844276214_n