Căsuța dintre Coline

„Căsuţa dintre coline” este o iniţiativă a unui grup de ieşeni care îşi doresc să ofere copiilor instituţionalizaţi oportunităţi de integrare socială şi mijloacele pentru o copilărie decentă.

Lipsa oportunităţilor pentru integrarea socială a copiilor din centrele de plasament precum şi condiţiile minimale în care aceştia locuiesc, studiază şi îşi petrec cea mai importantă parte a copilăriei lor este motivul pentru care a fost constituit acest fond.

Copiii rezidenţi într-un centru de plasament au nevoie pentru o dezvoltare personală echilibrată de contact uman cât mai divers şi semne de solidaritate din partea comunităţii. Au nevoie de interacţiune cu copii de vârste apropiate din familii dar şi de o prezenţă a adulţilor în viaţa lor, de semne de apreciere şi valorizare din parte comunităţii şi nu în ultimul rând de sprijin material pentru condiţii de viaţă decente. Astfel, activitățile pe care acest fond și le-a propus sunt: renovarea bucătăriei din centrul de plasament, întâlniri lunare cu copiii, 4 întâlniri anuale în care se vor realiza activiăți culturale (ieșire la muzeu, excursii etc.), cadouri cu ocazii speciale (Crăciun, 1 iunie etc.), realizarea unui cadru în care copiii din plasament să socializeze cu copii de la grădinițe și școli.

Coordonatorul grupului de inițiativă Căsuța dinte Coline este Cătălin Vătămănelu. Dacă doriți să vă implicați în activități, îl puteți contacta la catalin.vatamanelu@provident.ro