Fondul de urgență – Apel la solidaritate

DONEAZĂ

Familiile de refugiați din Ucraina au nevoie de ajutorul nostru!

Suntem alături de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany și Asociația CIVICA și facem apel la solidaritate și ajutor pentru familiile de refugiați din Ucraina. Pentru a veni în sprijinul acestora, reactivăm FONDUL DE URGENȚĂ. Prin campania umanitară lansată în parteneriat, ne dorim să contribuim la strângerea fondurilor necesare pentru ajutorul copiilor, femeilor și bătrânilor care au trecut sau vor trece granița în România, căutând adăpost. Ne dorim, de asemenea, ca pe termen mediu și lung să sprijinim și capacitatea organizațiilor neguvernamentale din prima linie să poată interveni în sprijinul refugiaților și solicitanților de azil.

Cum ne dorim să ajutăm?

• Fundația Comunitară Iași gestionează eforturile comune de mobilizare a sponsorilor, în vederea creșterii capacității de răspuns la problema migrației dinspre Ucraina și a susținerii capacității organizațiilor neguvernamentale care sunt acum în prima linie și oferă sprijin cu angajați și voluntari. Pentru semnarea unui contract de sponsorizare vă puteți adresa Roxana Tugui, roxana.tugui@fundatiacomunitaraiasi.ro Contul destinat mobilizării de fonduri de la sponsori este RO13RNCB0178127673670116

• Fundația Bethany gestionează eforturile comune de donații individuale și lansează în acest sens prin intermediul Galantom, campania Solidaritate și ajutor pentru Ucraina: https://fundatiabethany.galantom.ro/p/solidaritatesiajutorpentruUcraina Persona de contact: Cosmin Brinza, telefon: 0746 936 969, cosmin.brinza@bethany.ro

• Asociația CIVICA mobilizează și organizează echipe de voluntari pentru a răspunde nevoilor urgente ale refugiaților din Ucraina care tranzitează sau rămân în România, colaborează cu autoritățile, instituțiile locale sau centrale care coordonează intervențiile din teritoriu. Pentru implicarea ca voluntar, vă puteți adresa Oltiței Volovăț: 0762.298.786, oltita.volovat@asociatiacivica.ro

Fondurile mobilizate atât de la donatorii individuali cât și de la companii, vor fi direcționate pentru intensificarea eforturilor de intervenție atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, prin achiziționarea de alimente neperisabile, medicamente, produse de igienă pentru copii, femei și bătrâni, articole vestimentare, prin susținerea eforturilor de cazare și transport a refugiaților, prin asistența medico-socială a acestora, educația copiilor și îndrumarea pentru încadrarea în muncă a adulților.

#ApelLaSolidaritate #SolidaritateșiAjutor #pentruUcraina

DONEAZĂ