Fondul Ideilor Coapte în Fapte

Iași, 24 aprilie 2023 – Fundația Comunitară Iași și Cuptorul Moldovencei lansează un program de finanțare pentru a susține inițiativele ieșenilor de a transforma orașul în care locuiesc într-unul pe care și-l doresc. Programul numit „Fondul Ideilor Coapte în Fapte” prin campania „Fapta dulce mult aduce!” va oferi un micro-grant proiectului câștigător.

Scopul programului este de a susține implementarea unei idei frumoase și coerente, venite din comunitatea locală, pentru îmbunătățirea calității vieții în Iași.

„Cuptorul Moldovencei împlinește 10 ani. Fondul Ideilor Coapte în Fapte este modul nostru de a aniversa și de a mulțumi Iașului și ieșenilor pentru brațele deschise, pentru fiecare gând bun, pentru încurajările pe care le-am primit atunci când am avut nevoie, pentru pofta nestăvilită de tot ce este bun, gustos și proaspăt. Și cum altfel poți să mulțumești pentru toate aceste lucruri care ne-au ajutat să creștem mari, dacă nu printr-un gest de responsabilitate civică, care să aducă înapoi orașului nostru mici victorii concrete.

Alături de Fundația Comunitară Iași lansăm cea mai gustoasă rețetă de bine pentru orașul nostru. Iar pentru aceasta, se ia una bucată ieșeni, se adună multe idei frumoase din comunitate, alegem inițiativele cu potențial și ÎMPREUNĂ facem posibil să fie implementate și monitorizate. Pentru că în toți acești 10 ani pe care îi aniversăm, am înțeles că ÎMPREUNĂ este un cuvânt cheie în tot ceea ce îți propui.” – Nicoleta Hrițcu, manager Cuptorul Moldovencei.

Campania „Fapta dulce mult aduce!” este organizată în mai multe etape de lucru, prima etapă este cea de strângere de idei din partea comunității.

Astfel că în perioada 24.04. – 14.05.2023 ieșenii de toate vârstele sunt invitați să răspundă atât în online, prin scanarea codului QR, cât și în offline, prin completarea chestionarului în magazinele din cele 8 cartiere, la întrebarea „Cum ai vrea să se îmbunătățească cartierul ieșean în care locuiești?

În perioada 15.05. – 26.05.2023 răspunsurile primite vor fi colectate, apoi vor avea loc sesiuni de incubare pentru a găsi ideile ce pot deveni proiecte implementate la nivelul orașului.

În cele 8 cofetării copiii vor putea să deseneze cartierul ideal în care și-ar dori să locuiască. Pe data de 1 iunie va avea loc o expoziție colectivă a desenelor.

Așadar, vă invităm să completați chestionarul aici.