Fondul LIDL

Colaborarea cu Lidl România și Fundația Comunitară Iași a condus la proiecte locale și regionale care să rezolve probleme identificate în comunități. Amintim despre inaugurarea Skate Park-ului din Iași din 2019 și de proiectele finanțate în Vaslui, Botoșani și Suceava prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități.

Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei Lidl. Orientată spre dezvoltarea durabilă a României, compania caută soluții care să răspundă nevoilor reale ale comunităților în care activează și sprijină acțiuni relevante cu efecte pozitive pe termen lung.

Promisiunea pe care Lidl o face comunității este să contribuie la un viitor mai bun pentru societate și mediu, lucrând responsabil în toate domeniile sale de activitate.

Cu entuziasm anunțăm parteneriatul cu Lidl prin proiectul Parcul inter-generațional Uricani care presupune amenajarea unui parc în comuna Miroslava, județul Iași, cu tematică inter-generațională, destinat locuitorilor comunei. Ne propunem ca amenajarea, construcția și dotarea parcului care are aproximativ 1000 mp în satul Uricani să devină un spațiu de socializare și de petrecere a timpului liber atât pentru localnicii din Uricani, cât și pentru locuitorii satelor învecinate: Miroslava, Valea Ursului, Vorovești, Brătuleni. De asemenea, ne dorim să stimulăm interacțiunea între localnici, în mod deosebit vârstnici, și tinerii, respectiv copii, din comunitățile învecinate.  

Despre Lidl România

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Germania și Europa. Lidl operează în prezent peste 12.000 de magazine și peste 200 de centre logistice și depozite în 31 de țări.

Lidl este un smart discounter care le oferă clienților produse cu cel mai bun raport calitate-preț. În spatele serviciilor și operațiunilor din magazine și centrele logistice stau simplitatea și orientarea către eficiență. Design-ul și structura proceselor standardizate sunt asigurate de către Lidl Stiftung, cu sediul central la Neckarsulm. 

În toate domeniile sale de activitate, Lidl este o companie care acționează cu responsabilitate față de oameni, societate și mediu. Pentru Lidl, sustenabilitatea este metoda prin care își îndeplinește, zi de zi, promisiunea cu privire la calitate.

Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Contact manager local de comunicare

Ana-Maria Dăscălița, anamaria.dascalita@fundatiacomunitaraiasi.ro