Sportul pentru toți

Iași, 22 aprilie 2024 – Fundația Comunitară Iași și Decathlon România anunță lansarea primei ediții a programului “Sportul pentru Toți”, inițiativă care vizează promovarea activităților sportive în rândul copiilor și tinerilor din școlile gimnaziale și liceele din Iași, care au un efectiv școlar de minim 700 de elevi.

 Școlile bine echipate oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive și susține, pe lângă dezvoltarea sănătoasă, și dezvoltarea încrederii în sine, a capacității de concentrare și de reacție, precum și formarea abilităților de colaborare și leadership. Într-o țară fără un plan de combatere a obezității, statisticile recente arată că aproape 40% dintre copiii din România se confruntă cu probleme de greutate, iar peste 50% au o capacitate fizică slabă sau foarte slabă*. Activitățile predominant sedentare, precum jocurile pe calculator sau vizionarea la televizor, contribuie la această situație alarmantă. Prin urmare, cultivarea unei relații pozitive cu mișcarea și activitățile sportive în aer liber devine o soluție vitală.

Programul “Sportul pentru Toți” se desfășoară în 2024 în București și în Iași, în colaborare cu Fundația Comunitară Iași și dispune de un buget total de finanțare de  373.230 lei (75.000 de euro).

Ne propunem să finanțăm 3 școli, cu cel puțin 700 de elevi, pentru reabilitarea de terenuri sportive în aer liber, cu un buget total de 373.200 lei (75.000 euro). Lucrările de reabilitare este necesar să se încheie până pe 30 noiembrie 2024 și ar trebui să se încadreze într-un buget de aproximativ 125.000 lei.

Pentru a aplica este necesar să descărcați de  AICI ghidul de aplicație și formularul de buget.

Pentru mai multe informații și detalii, contactați Fundația Comunitară Iași: Ilinca Pavel, coordonator granturi, Fundația Comunitară Iași, 0770.430.390, concurs@fundatiacomunitaraiasi.ro

Mult succes!

***

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 31 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2023. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Începând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta “Fabricat în România”.