Fondul de Burse Centric

Fondul de burse Centric este o inițiativă a Centric IT Solutions România și a Fundației Comunitare Iași, prin care susținem tinerii pasionați de științe exacte.

Oferim 15 burse în valoare de 4000 de lei pentru adolescenții cu rezultate bune la informatică și matematică. Prin investiția în educație, într-un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iașului, contribuim la creșterea unui oraș dinamic și modern.

Cele 15 burse Centric vin în întâmpinarea elevilor din clasele IX – XII, de la următoarele licee din Iași:

• Colegiul Național Iași,
  • Liceul de Informatică „Grigore Moisil”,
  • Colegiul Național „Emil Racoviță”,
  • Colegiul „Costache Negruzzi”,
  • Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”,
  • Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”,
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu”,
  • Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,
  • Liceul Teoretic „Miron Costin”,
  • Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”.

Perioada de înscriere pentru Fondul de burse Centric, ediția 2020-2021, s-a desfășurat în perioada 21 septembrie – 21 octombrie 2020.

Începând cu luna noiembrie 2020, 15 elevi sunt bursieri Centric.

* Lista bursierilor Centric, ediția 2020-2021, este anexată.

Angajații companiei sunt convinși că tinerii cu rezultate excepționale în științe trebuie susținuți în educația lor, ca să poată decide dacă în traseul carierei vor să facă loc performanței în IT. În liceenii de azi îi văd pe colegii lor de mâine. Le place să investească în relații de lungă durată, în oameni și în performanță.

Centric IT Solutions Romania este parte a grupului internațional Centric B.V., care oferă servicii IT, financiare, precum și soluții în domeniul ingineriei și al consultanței. Sediul central al companiei se află în Olanda, dar compania are deschise sucursale in Belgia, Franța, Luxemburg, Lituania, Germania, Elveția, Suedia și Norvegia, totalizând 4.300 de angajati. În România, Centric este prezent din decembrie 2010 în Iași, iar echipa –  aflată în creștere constantă – furnizează soluții IT pentru sectorul public, retail, housing&healthcare, resurse umane și payroll.

Calendarul Fondului de burse Centric, ediția 2020-2021:

21 septembrie 2020Lansarea Fondului de burse Centric (sesiunea 2020-2021)
21 septembrie – 21 octombrie 2020Promovarea programului în școli
21 septembrie – 21 octombrie 2020Înscrierea online a aplicanților (transmiterea documentelor prin e-mail)
21 octombrie 2020, ora 16:00Termenul limită de depunere a aplicațiilor
22 – 28 octombrie 2020Interviuri online cu aplicanții – discuții de cunoaștere cu echipa Fundației Comunitare Iași
29 octombrie 2020Transmiterea listei și a documentelor aplicanților către echipa Centric pentru selecție
29 octombrie – 10 noiembrie 2020Selecția aplicanților de către echipa Centric și interviuri cu aplicanții selectați, realizate de către echipa Centric
11 noiembrie 2020Anunțarea listei bursierilor
18 noiembrie 2020Eveniment de lansare a Fondului de burse Centric (sesiunea 2020-2021)
18 – 30 noiembrie 2020Completarea dosarelor cu documentele financiare și semnarea contractelor de bursă
noiembrie 2020 – iulie 2021Implementare şi monitorizare program