Fondul de Burse Centric

Fondul de burse Centric este o inițiativă a Centric IT Solutions România și a Fundației Comunitare Iași, prin care ne dorim să susținem tinerii pasionați de științe exacte.

Pentru al VII-lea an consecutiv, vrem să oferim 15 burse în valoare de 4000 de lei pentru adolescenții cu rezultate bune la informatică și matematică. Prin investiția în educație, într-un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iașului, contribuim la creșterea unui oraș dinamic și modern.

Cele 15 burse vin în întâmpinarea elevilor de la următoarele licee:

• Colegiul Național Iași,
  • Liceul de Informatică „Grigore Moisil”,
  • Colegiul Național „Emil Racoviță”,
  • Colegiul „Costache Negruzzi”,
  • Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”,
  • Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”,
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu”,
  • Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”,
  • Liceul Teoretic „Miron Costin”,
  • Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”.

Dacă ești în clasele IX – XII și ești pasionat de informatică sau de matematică, te invităm să consulți Ghidul de finanțare și să trimiți aplicația ta, prin e-mail, până pe 25 octombrie 2021, ora 16:00.

Începând cu luna noiembrie 2021 poți fi unul dintre bursierii Centric. Angajații companiei sunt convinși că tinerii cu rezultate excepționale în științe trebuie susținuți în educația lor, ca să poată decide dacă în traseul carierei vor să facă loc performanței în IT. În liceenii de azi îi văd pe colegii lor de mâine. Le place să investească în relații de lungă durată, în oameni și în performanță.

Centric IT Solutions Romania este parte a grupului internațional Centric B.V., care oferă servicii IT, financiare, precum și soluții în domeniul ingineriei și al consultanței. Sediul central al companiei se află în Olanda, dar compania are deschise sucursale in Belgia, Franța, Luxemburg, Lituania, Germania, Elveția, Suedia și Norvegia, totalizând 4.300 de angajati. În România, Centric este prezent din decembrie 2010 în Iași, iar echipa –  aflată în creștere constantă – furnizează soluții IT pentru sectorul public, retail, housing&healthcare, resurse umane și payroll.

Calendarul programului:

27 septembrie 2021Lansarea Fondului de burse Centric (S7, sesiunea 2021-2022)
27 septembrie – 25 octombrie 2021Promovarea programului în școli
27 septembrie – 25 octombrie 2021Înscrierea online a aplicanților (transmiterea documentelor prin e-mail)
25 octombrie 2021, ora 16:00Termenul limită de depunere a aplicațiilor (online, prin e-mail)
26 octombrie – 1 noiembrie 2021Interviuri online cu aplicanții – discuții de cunoaștere cu echipa Fundației Comunitare Iași
1 noiembrie 2021Transmiterea listei și a documentelor aplicanților către echipa Centric pentru selecție
2 – 10 noiembrie 2021Selecția aplicanților de către echipa Centric și interviuri cu aplicanții selectați, realizate de către echipa Centric
11 noiembrie 2021Anunțarea listei bursierilor
16 noiembrie 2021Eveniment de lansare a Fondului de burse Centric (S7, sesiunea 2021-2022)
19 – 29 noiembrie 2021Completarea dosarelor cu documentele financiare și semnarea contractelor de bursă
noiembrie 2021 – iulie 2022Implementare şi monitorizare program