7
Ediții
146
Cauze
959.691 lei
Suma mobilizată


Swimathon

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizată sub forma unei competiții de înot. Având la bază un mecanism atractiv, creativ, și participativ de a mobiliza resurse de la susținători, îți oferă ocazia perfectă de a te implica și a contribui la schimbarea pe care ți-o dorești în orașul tău.

Cui se adresează evenimentul?

Evenimentul se adresează deopotrivă ONG-urilor, grupurilor de inițitativă, înotătorilor amatori dar și ieșenilor care vor să susțină proiecte dragi lor:

  1. Organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă sunt cele care propun cauzele și proiectele pentru care vor să mobilizeze resurse fiananciare de la donatori și sponsori;
  2. Înotătorii sunt ce care individual sau în echipă vor înota în ziua evenimentului, preț de o oră, cât mai multe lungimi de bazin în beneficiul cauzei pe care o susțin;
  3. Donatorii și sponsorii sunt ce care încurajează echipele favorite de înotători să se autodepășească, oferind o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin sau o sumă fixă.

Pe scurt, Swimathon oferă cadrul de implicare pentru fiecare individ, instituție, organizație sau companie care dorește să facă valuri în beneficiul comunității în care locuim.

Fundația Comunitară Iași (FCI) se angajează să colecteze sumele de bani mobilizate, din care va reține un procent de 10% pentru costurile de organizare. În baza unui contract de finanțare, se asigură că aceste sume ajung la cauzele și proiectele înscrise în concurs, apoi monitorizează implementarea lor şi evaluează rezultatele, pentru a le transmite donatorilor.