8 hours overtime

8 hours overtime for a good cause

PNG-Image-800-×-100-pixels

Fundația Comunitară Iași, împreună cu un grup de voluntari, au organizat în data de 27 martie 2015, de la ora 7 seara, evenimentul 8 ore peste program pentru o cauză bună, o seară în care profesioniști în diferite domenii au lucrat împreună pentru a oferi soluții câtorva inițiative frumoase din comunitate.

În data de 27 martie, voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management au oferit din timpul lor pentru a rezolva temele propuse de 3-5 organizații non-profit din Iași.

Împărțiți pe echipe, profesioniștii au lucrat timp de 8 ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante și au gândit împreună cu acestea planuri de gestionare, marketing, financiare, cât și pași concreți de acțiune în vederea atingerii obiectivelor curente ale organizațiilor.

Cele 3 – 5 proiecte care au ajuns în atenția voluntarilor profesioniști au fost alese de către un juriu independent, în urma apelului de proiecte. Juriul a fost format din persoane cu experiență în domeniile pe care au fost primite proiecte.

Fiecare organizație în parte a lucrat împreună cu un mentor pentru a pregăti întâlnirea cu voluntarii profesioniști; astfel, reprezentanții proiectelor au știut cum să prezinte cât mai eficient problema cu care s-au confruntat. Cu această imagine concretă a problematicii, voluntarii profesioniști au folosit cele 8 ore din ziua de 27 martie pentru a o soluționa.

În 2014 evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. În Iași acest eveniment s-a organizat pentru prima oară pe 27 martie 2015.