8 hours overtime

8 hours overtime for a good cause

PNG-Image-800-×-100-pixels

Fundația Comunitară Iași, împreună cu un grup de voluntari, organizează în data de 27 martie 2015, de la ora 7 seara, evenimentul 8 ore peste program pentru o cauză bună, o seară în care profesioniști în diferite domenii lucrează împreună pentru a oferi soluții câtorva inițiative frumoase din comunitate.

În data de 27 martie, voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management vor oferi din timpul lor pentru a rezolva temele propuse de 3-5 organizații non-profit din Iași.

Împărțiți pe echipe, profesioniștii vor lucra timp de 8 ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante și vor gândi împreună cu acestea planuri de gestionare, marketing, financiare, cât și pași concreți de acțiune în vederea atingerii obiectivelor curente ale organizațiilor.

Cele 3 – 5 proiecte care vor ajunge în atenția voluntarilor profesioniști vor fi alese de către un juriu independent, în urma apelului de proiecte. Juriul va fi format din persoane cu experiență în domeniile pe care vom primi proiecte.

Fiecare organizație în parte va lucra împreună cu un mentor pentru a pregăti întâlnirea cu voluntarii profesioniști; astfel, reprezentanții proiectelor vor ști cum să prezinte cât mai eficient problema cu care se confruntă. Cu această imagine concretă a problematicii,  voluntarii profesioniști vor folosi cele 8 ore din ziua de 27 martie pentru a o soluționa.

În 2014 evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. În Iași acest eveniment se organizează pentru prima oară pe 27 martie 2015.

Sunteți o organizație nonprofit și aveți o problemă căreia nu-i dați de cap?

Aveți nevoie de ajutorul unor profesioniști? Te invităm să completezi formularul de înscriere până cel târziu pe 6 februarie ora 23:59 pentru a primi 8 ore de consultanță gratuită!

Vrei să donezi 8 ore din timpul tău pentru o organizație non-profit?

În data de 23 februarie, vom lansa etapa înscrierii specialiștilor voluntari. Pentru a pune la dispoziție timpul și expertiza ta, va trebui să completezi un formular de înscriere până cel târziu la data de 6 martie ora 23:59.

Calendar 8 hours overtime

  • Lansarea înscrierilor pentru cauze/organizațiile non-profit: 22 ianuarie 2015;
  • Perioadă înscriere proiecte: 22 ianuarie – 6 februarie 2015;
  • Perioadă înscriere voluntari: 23 februarie – 6 martie 2015;
  • Preselecția și selecția proiectelor: 6 – 20 februarie 2015;
  • Anunțarea proiectelor finaliste: 20 februarie 2015;
  • Repartizarea mentorilor și lucrul ONG-urilor cu mentorii alocați: 23 februarie – 6 martie 2015;
  • Crearea descrierilor de proiecte împreună cu mentorul: 2 – 13 martie 2015;
  • Evenimentul 8 ore peste program pentru o cauză bună: 27 martie 2015;
  • Evaluare eveniment: aprilie 2015;
  • Comunicare rezultate și impact: aprilie – mai 2015.