Fondul TRANSGOR LOGISTIK

Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru revitalizare urbană este o inițiativă a SC Transgor Logistik SRL și a Fundației Comunitare Iași, prin care ieșenii pot să regenereze orașul.

Poți să redai viața orașului. Să faci din nuanțele șterse, insule de culori, de zâmbete și de frumusețe. Scoate din degradare și eroziune, zonă cu zonă, cartier cu cartier, și regenerează un Iași cu spații vii, care te încarcă. Locurile și clădirile pe care le privești, te privesc înapoi și-ți pătrund în starea de spirit. Într-un oraș, cu cât sunt mai multe spații de care te ferești, cu atât sunt mai puține prilejuri în care oamenii să-și întâlnească ideile, prin toleranță și creativitate.

Ghid de Finanțare: Fondul Transgor Logistik pentru Revitalizare Urbană       Formular de înscriere: Fondul Transgor Logistik pentru Revitalizare Urbană Formular de buget: Fondul Transgor Logistik pentru Revitalizare Urbană

Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru revitalizare urbană a fost creat pentru ieșenii care sunt gata să-și pună amprenta în comunitate. Care au idei ieșite din tipare despre cum arată spațiul public care vindecă și aduce oamenii împreună. A fost creat pentru ieșenii care pot să declanșeze schimbări pe termen lung, dar până acum, n-au găsit nici contextul, și nici resursele ca să-și pună ideile în aplicare.

Prin Fondul TRANSGOR LOGISTIK pentru revitalizare urbană pot fi finanţate proiecte care:

• transformă spațiile neutilizate în locuri cu impact estetic sau cu utilitate comunitară;
  • amenajează grădini / spații verzi / parcuri;
  • construiesc noi spații / lounge-uri urbane de relaxare și petrecere a timpului liber;
  • amenajează locuri de joacă în cartiere;
  • revitalizează fațada clădirilor cu arhitectură comunistă;
  • amenajează spații publice destinate practicării sporturilor de masă etc.

Cu alte cuvinte, primești finanțare pentru ideea ta de-a transforma spațiile devalorizate din Iași, în locuri care-și radiază utilitatea și estetica înspre oameni.

TRANSGOR LOGISTIK, sponsorul care pune la dispoziție sumele necesare finanțării ideilor tale, oferă soluții personalizate de logistică, expediții și transport rutier pentru diferite tipuri de mărfuri, cu destinații din Europa de Est și Sud. TRANSGOR LOGISTIK investește în societate pentru a spori calitatea vieții comunității.

Valoarea financiară anuală a Fondului TRANSGOR LOGISTIK pentru revitalizare urbană, sesiunea 2016, este de 50.000 lei din care 40.000 lei reprezintă suma totală destinată finanțării proiectelor și 10.000 lei sunt alocaţi costurilor de management al procesului de finanțare.

Sumele solicitate pentru finanțarea proiectelor pot fi de la 10.000 până la 40.000 lei, în funcție de complexitatea acestora.

Linia de finanțare se adresează proiectelor care se implementează în municipiul Iași.

OBIECTIVELE FONDULUI

Obiective la nivelul comunității ieșene:

O1: Creșterea capacității cetățenilor de a-și asuma inițiativa în dezvoltarea comunității din care fac parte.

O2: Susținerea și motivarea cetățenilor de a fi proactivi și de a interveni în soluționarea problemelor.

O3: Încurajarea a cât mai multor ieșeni să revitalizeze spațiile neutilizate.

Obiective la nivelul Fundației Comunitare Iași:

O1: Dezvoltarea comunității ieșene prin aportul și implicarea membrilor săi.

O2: Implicarea companiilor și a principalilor actori comunitari să participe cu resursele lor, la întâlnirea nevoilor comunității locale.

CALENDARUL FONDULUI TRANSGOR LOGISTIK PENTRU REVITALIZARE URBANĂ 2016

Data lansării concursului de proiecte este 26.05.2016.

Încheierea perioadei de înscriere a proiectelor este 27.06.2016.

Întâlnirile consultative cu potențialii candidați se vor desfășura în perioada 25.05.2016 – 27.06.2016.

Evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 28.06.2016 – 17.07.2016.

Anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc în perioada 18.07.2016 – 24.07.2016

Contractarea proiectelor câștigătoare va fi în perioada 25.07.2016 – 31.07.2016.

Proiectele trebuie să își încheie activitatea pe 1.12.2016.

Raportarea financiară și narativă se va face în primele două săptămâni după finalizarea proiectului, iar evaluarea va avea loc în următoarele două săptămâni de la raportarea financiară și narativă.

PROCESUL DE ÎNSCRIERE

Pentru a intra în concursul de proiecte, candidații trebuie să depună o cerere de finanțare care cuprinde un formular de înscriere și un formular de buget. Aceste documente, împreună cu Ghidul de finanțare, sunt disponibile accesând butoanele de pe site.

Cererea de finanțare (formularul de înscriere și bugetul) se va trimite la adresa doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro

Persoană de contact pentru detalii suplimentare:

Doris-Amalia Cojocariu, Grant Manager Fundaţia Comunitară Iaşi

Telefon: 0720.039.054