120.000 lei angajați de comunitatea ieșeană la Swimathon 2014

7 Iulie 2014

Sâmbăta aceasta, 5 iulie, începând cu ora 15:00, la Ștrandul Municipal, a avut loc cea de-a treia ediție a Swimathon Iași. În acest an, ieșenii s-au implicat într-un număr impresionant în susținerea celor 16 cauze pentru care s-a înotat. Suma mobilizată cu ocazia evenimentului este de 120.000 lei.

Swimathon Iași a reunit 16 cauze locale, peste 180 de înotători și peste 1000 de susținători.

Proiectele pentru care s-a înotat în acest an acoperă domenii și nevoi diferite ale comunității, precum: prevenirea abandonului școlar, susținerea inițiativelor liceenilor prin programul YouthBank Iași, sprijinirea Clubului IQ (Iași), primul club al olimpicilor din România, dezvoltarea armonioasă a copiilor instituționalizați, oferirea de burse pentru educație, recuperarea copiilor cu dizabilități, oferirea de premii anuale de excelență pentru tineri și multe altele.

Pe parcursul celor 4 ore de înot, în care au participat câte 8 echipe, s-au oferit 3 premii/ titulaturi: cea mai tare galerie, cea mai bună echipă de înotători și cea mai mare sumă mobilizată.

În cadrul concursului pentru cele mai mari sume angajate, au fost premiați pe câte un interval de înot: Provident Financial Romania IFN SA cu 13.200 lei angajați pentru Căsuța dintre coline, JCI Iași cu 6.400 lei angajați pentru burse de merit acordate elevilor din mediul rural, Blue Team cu 5.704 lei angajați pentru prevenirea abandonului școlar în Iași și echipa ADSERVIO cu 5120 lei angajați pentru dotarea școlilor cu infrastructură IT.

Cele mai bune echipe de înotători au fost desemnate Căsuța dintre Coline pentru prima oră, Waldorf și JCI Iași pentru cea de-a doua oră, Bitdefender pentru cea de-a treia oră și Olimpicii – IQ (Iași) în cea de-a patra oră. Cele mai tari galerii au fost desemnate Salvați Copiii, Waldorf, Blue Team și AIESEC Iași.

Mai multe detalii pe site-ul Swimathon Iași.