8 hours overtime for a good cause

21 Ianuarie 2015

Fundația Comunitară Iași, împreună cu un grup de voluntari, organizează în data de 27 martie 2015, de la ora 7 seara, evenimentul 8 ore peste program pentru o cauză bună, o seară în care profesioniști în diferite domenii lucrează împreună pentru a oferi soluții câtorva inițiative frumoase din comunitate.

În data de 27 martie, voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management vor oferi din timpul lor pentru a rezolva temele propuse de 5 organizații non-profit din Iași.

Împărțiți pe echipe, profesioniștii vor lucra timp de 8 ore pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante și vor gândi împreună cu acestea planuri de gestionare, marketing, financiare, cât și pași concreți de acțiune în vederea atingerii obiectivelor curente ale organizațiilor.

ONG-urile și grupurile de inițiativă locale își pot înscrie cauzele începând cu 22 ianuarie, ultima zi fiind 6 februarie, ora 23.59. 3-5 proiecte vor ajunge în atenția voluntarilor profesioniști și vor fi alese de către un juriu independent, în urma apelului de proiecte. Juriul va fi format din persoane cu experiență în domeniile pe care vom primi proiecte.

Scopul evenimentului este de a crea un cadru în care organizațiile non-profit cu inițiative frumoase în Iași să întâlnească specialiști în anumite domenii și să lucreze împreună pentru a crea un produs final de impact în comunitate.

În 2014 evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă.

Organizațiile non-profit care doresc să înscrie un proiect pot intra pe site-ul www.iasi.8-i.ro (ce se va lansa în curând) pentru a afla mai multe informații. Pe același site sunt invitați și cei ce doresc să-și pună la dispoziție expertiza și timpul pentru soluționarea unei teme propuse de o organizație.