Ajut-o pe Elena să danseze pentru România!

12 Noiembrie 2015

Când a pășit prima dată pe ring, Elena n-avea mai mult de zece ani. Dacă ai fi văzut-o, ți s-ar fi părut că se împletește cu aerul, într-atît de elastice îi erau mișcările. Figuri greu de realizat pentru un copil, Elena le desena precis cu trupul ei mărunt, spre mirarea antrenorilor de la Clubul „Dance Energy” din Iași. Din 2013 face parte din Lotul Național al României pentru dans sportiv, la categoria Standard. Împreună cu Andrei, partenerul ei, se numără printre primele 12 perechi din țară. Rochiile cumpărate de la colegele mai mari, pantofii de dans, taxele de participare la concursuri, transportul și orele lungi de pregătire înseamnă, într-un an, mai bine de jumătate din tot ce câștigă familia ei.

Chiar și așa, Irina și Gheorghe, părinții Elenei, nu s-au îndurat vreodată s-o retragă de la Clubul de Dans Sportiv. La zece ani „voiam să-mi petrec timpul liber într-un mod constructiv”, își amintește Elena. După mai puțin de un an, primea titlul de campioană națională clasa E. „Dansul mi-a dezvoltat disciplina și ambiția”, îți povestește fetița care la școală are aproape 10 pe linie, cu toate că timpul ei e un bulgăre dens de pregătiri și antrenamente. În 2011, Elena a primit titlul de campionă națională clasa D, iar în 2012, pe cel de campionă națională clasa C. În 2014, a obținut locul al 3-lea la Cupa României, categoria Tineret  Standard. Ramona, antrenoarea ei de la Club poate povesti despre tenacitatea, răbdarea , puterea de muncă și, mai ales, despre forța psihică a Elenei.

Acum e în clasa a XI-a. „În această «lume» simt că-mi găsesc locul. Aici îmi găsesc motivația și dorința”, îți spune Elena, dar „părinții mei nu mă pot ajuta în totalitate.” N-ai nevoie să-ți încordezi empatia ca să înțelegi ce înseamnă ca jumătate din banii pentru viața de toate zilele a întregii familii să fie puși deoparte pentru dansul sportiv de performanță, fără ca asta să fie măcar suficient.

Elena are de navigat un labirint. Fără orele de antrenament, n-o să-și cristalizeze talentul într-o amprentă care s-o facă de neconfundat pe ring. Și chiar dacă va ajunge să se confunde cu un stil de dans patentat cu numele ei, performanța ei o să rămână îngropată dacă nu participă la concursuri. Acolo își simte slăbiciunile, emoțiile și momentele în care încetează să mai existe, când devine una cu dansul. Dar ca să participe la concursuri are nevoie de rochii, de pantofi, de ore de pregătire.

Alături de Andrei, a început anul 2015 cu o semifinală la Campionatul Național al României. Au fost printre cele mai tinere perechi înscrise în competiție. Împreună au evoluat anul acesta la cea mai importantă competiție de profil din lume. Acolo, la German Open Championships au ajuns până în semifinale.

Ajut-o pe Elena să danseze pentru România!

Ajut-o pe Elena să reprezinte în continuare România la campionatele internaționale. Oferă-i o bursă de 25 de lei pe lună sau 2200 de lei pe an și fii aproape de ea, ca mentor și ca prieten.  Dacă nu poți s-o susții lună de lună, sună-ți prietenii și sprijiniți-o împreună să ducă mai departe performanța în dansul sportiv! Spune-i Andreei Marosac despre hotorârea ta, la numărul de telefon: 0720 540 521 sau pe adresa: andreea.marosac@fundatiacomunitaraiasi.ro.