Ajută-l să rămână la școală! Cristi merge la Centrul de Excelență pentru Matematică!

20 Noiembrie 2015

În urmă cu trei ani, Cristi a ajuns în Iași, la Colegiul Tehnic de Electronică și Comunicații  „Gheorghe Mârzescu”. Mai are opt frați și surori și e îndrăgostit de șah. Acum, în clasa a XI-a, riscă să abandoneze școala. „Îmi doresc să termin liceul, ca cei doi frați ai mei, Doru și Daniel. Ei au fost ajutați de doamnă profesoară de la mine, de la școală”, își amintește Cristi. Comuna  Șipote înseamnă „acasă” pentru familia lui. Mai întâi Doru și Daniel, apoi Cristi, au plecat de acolo ca să învețe mai departe. Doamna profesoară s-a îngrijit să-și poată plăti căminul și, uneori, cantina, în Iași. „Acum s-a îmbolnăvit și nu mă mai poate sprijini.”

Cristi știe că diploma aceea, Cisco – IT Essentials, e recunoscută la nivel internațional. A obținut-o, dar odată întors acasă, n-o să-l ajute prea mult. Ca să muncească cu ziua, pe pământul oamenilor, n-are nevoie de programare. Cu strângere de inimă, s-a pregătit să obțină Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL). A urmat doar primul modul, pe care l-a promovat. Pentru al doilea însă n-a mai putut plăti taxele.

Cristi merge la Centrul de Excelență pentru Matematică și s-a obișnuit să se relaxeze citind. Când i-a văzut pe Doru și Daniel la cursurile festive de absolvire,  și-a imaginat că va îmbrăca și el toga, la sfârșitul clasei a XII-a. Vrea să urmeze și facultatea – Știința și Ingineria Materialelor, de la Universitatea Tehnică, ”Gheorghe Asachi”.

Ajută-l pe Cristi să rămână la școală! Oferă-i o bursă anuală de 2200 de lei, prin Fondul de Burse. Asta înseamnă 25 de lei pe lună. Dacă oferi bursa aceasta împreună cu prietenii tăi, nu vei simți diferența, dar Cristi va absolvi liceul și va avea o șansă să urmeze și facultatea!

Sun-o pe Andreea Marosac la numărul de telefon: 0720 540 521 sau scrie-i la adresa: andreea.marosac@fundatiacomunitaraiasi.ro și spune-i că vrei să-l sprijini pe Cristi!