Am lansat Cros pentru școli

16 Februarie 2015

Fundația Comunitară Iași organizează, în data de 26 aprilie, de la ora 14:00, competiția sportivă Cros pentru școli. Evenimentul are drept scop strângerea de fonduri și investirea acestora în dezvoltarea comunităților școlare.

Ideea evenimentului Cros pentru școli a plecat de la experiența pozitivă oferită de cele trei ediții ale Swimathon Iași, eveniment de strângere de fonduri sub formă de competiție de înot, dar și de la câteva dintre nevoile identificate în școlile locale.

Elevii, profesorii și părinții sunt invitați să-și înscrie proiectele

Evenimentul Cros pentru școli își propune să implice și să aducă împreună elevi, părinți și profesori care să identifice nevoile comune și relevante pentru comunitatea școlară, precum și modalități de soluționare a acestora. Ei sunt invitați să formeze echipe, să gândească împreună proiecte pentru comunitatea lor și să le înscrie la Cros pentru școli, pe site-ul www.crospentruscoli.ro.

Termenul limită de depunere a proiectelor este 28 februarie.

Pot înscrie proiecte instituțiile școlare, ONG-urile sau grupurile de inițiativă din Iași, cu condiția ca proiectul înscris să vină cu o soluție la o problemă identificată în comunitatea școlară.

După înscrierea proiectelor, urmează etapa de înscriere a alergătorilor, concomitent cu etapa de strângere de fonduri. Echipele care au propus proiecte își vor atrage susținători care să alerge pentru cauza înscrisă și care, în același timp, să-și motiveze prietenii și cunoștințele să susțină financiar proiectul ales.

Aleargă pentru a-ți susține proiectul

Orice persoană din comunitate se poate înscrie la Cros pentru școli ca alergător, optând pentru una dintre cele patru variante: 1 kilometru, 3 kilometri, 5 kilometri sau 7 kilometri.

Alergătorii au un rol foarte important deoarece ei vor fi, în același timp, și ambasadori ai evenimentului, precum și ai cauzei pe care o susțin. Rolul acestora este de a se implica activ, alături de echipa ce a propus proiectul, în activitatea de atragere de susținători care să doneze pentru cauza pentru care ei aleargă.

Mai multe informații despre înscrierea proiectelor și despre regulamentul competiției veți găsi pe www.crospentruscoli.ro.