Promovarea unui stil de viață sănătos este importantă.

26 Iulie 2022

Fondul de Burse a adunat de-a lungul timpului elevi remarcabili, cu rezultate extraordinare, dar și donatori implicați și motivați să investească în educație, un domeniu strategic pentru dezvoltarea Iașului.
 
În urmă cu trei ani a început colaborarea dintre Moldova Center și Fundația Comunitară Iași. Ne-am propus la acel moment să sprijinim cât mai mulți tineri să continue studiul, astfel că am creat Fondul de Burse Moldova Center, prin intermediul căruia Moldova Center oferă 10 burse elevilor cu rezultate școlare deosebite.
 
Astăzi, cu ajutorul lui Andrei Irimia, manager marketing și vânzări, ne uităm spre educație și comunitate prin lentila colaborării.
 

 
Cine este Andrei Irimia?
 
Lucrez la Moldova Center în calitate de om marketing și vânzări de aproape 10 ani. Sunt activ in relația cu partenerii, chiriașii și media locală. Caut, alături de colegii mei, modalități de a returna societății din care facem parte putin din binele pe care l-am primit la rândul nostru. Îmi doresc dezvoltarea orașului și a comunității pentru a oferi generațiilor viitoare șansa de a trăi sănătos și de a avea posibilități diversificate de a evolua.
 
Cum găsești timp după activitatea de la birou să faci voluntariat, să te implici în diferite proiecte ale societății, să fii alături de bursieri?
 
Compania din care fac parte pune mare prețuire pe implicarea noastră în viața comunității. Astfel, prin politica noastră si misiunea generală a firmei, realizarea unor obiective de tipul acesta sunt activități curente, pe proiecte cu frecvență anuală. Găsim timp pentru a ne implica în cauzele comunității și participăm bucuroși în aceste acțiuni.
 
Dorim să transmitem bursierilor bucuria de a face bine, pentru a fi preluată și de ei de la vârste fragede. Vor putea astfel si ei contribui în viitor la dezvoltarea unor alte generații, la susținerea unor cauze deosebite, la implicarea în acțiuni de voluntariat șamd.
 
De altfel, în cadrul Moldova Center susținem evenimente sportive, adresate maselor și dorim să cultivăm plăcerea de a face mișcare de la cele mai mici vârste. Cred că promovarea unui stil de viață sănătos este importantă.
 
Cum a început colaborarea dintre Moldova Center și Fundația Comunitară Iași?
 
Moldova Center a căutat un partener responsabil în Iași, o organizație care să poată transfera atent resurse către cei care au nevoie de puțin ajutor sau de recunoaștere a meritelor deosebite. Astfel, auzind de unele proiecte de-ale Fundației, am decis să ne cunoaștem și apoi lucrurile au mers de la sine către proiectul burselor.
 
Atenția noastră este în special către copiii merituoși, iar în cadrul colaborării cu Fundația Comunitară Iași am găsit elevi remarcabili, de aceea ne dorim ca acest program, ajuns acum la ediția a 3-a să continue. Pentru noi, prin prisma atașamentului față de bursierii noștri, ne-am asumat un angajament pe termen lung.
 
De altfel, cred că atunci când ONG-urile și companiile promovează împreună anumite aspecte importante pentru comunitate devin mai vizibile și au o mai mare ”greutate”. Educația este unul dintre pilonii importanți ai societății care are nevoie de susținere.
 

 
În cadrul Fondului de Burse ne dorim să construim relații de încredere și ajutor între bursieri și mentori. Cei de la Moldova Center cu deschidere și inițiativă au căutat oportunități de a se conecta cu bursierii, de a afla care sunt dorinețele lor și în ce domenii au nevoie de sprijin. Astfel că bursa pe care o oferă nu înseamnă doar o sumă de bani care îi ajută pe tinerii bursieri să studiezi și să exceleze în ceea ce fac, dar îi și motivează să devină mai buni și le oferă cadrul în care să ceară ajutor.
 

 
Cred ca ajutorul, oricât de mic, dar din partea mai multor persoane, poate sa însemne mult pentru o cauză socială. Se poate face orice, de la o contribuția pentru o bursă de merit, până la modernizarea unui spital. Consider că și 10 lei dați lună de lună pot fi importanți într-un sistem în care sunt implicate multe persoane.
 
Andrei recomandă: Fă-ți patul, William H. McRaven
 
Educația și sportul sunt motive puternice care îl fac pe Andrei Irimia să găsească resurse pentru a se implica în comunitate. Reușește să adune lângă el oameni cu care are valori comune și care cred în sustenabilitatea proiectelor comunității.
 
Bucuria cu care vorbește despre cei 10 bursieri și implicarea constantă în Fondul de Burse ne onorează.

 
****
Acest interviu este realizat Ana-Maria Dăscălița, specialist comunicare.