Este foarte important ca adulții să-i sprijine și să fie cât mai deschiși cu copii deoarece aceștia își pot schimba unele decizii în mod radical.

7 August 2022

Fundația Comunitară Iași oferă bursele atât pentru studiu, cât și pentru performanță. Datorită burselor pentru studiu am ajuns să îl cunoaștem în 2019 pe Cătălin Sima, un adolescent pasionat de lectură, cu abilități diverse și rezultate școlare foarte bune.
 
Cătălin a terminat clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Petru Poni” și se pregătește pentru un an provocator.
 

 
Cine este Cătălin Sima?
 
Eu sunt Cătălin, am 17 ani și sunt elev al Liceului Tehnologic „Petru Poni”. Sunt o fire sociabilă, implicată și căruia îi place să se autodepășească. Aceste calități pot fi evidențiate prin numeroasele participări la concursuri sau evenimente (drept voluntar).
 
Care sunt visurile tale? Cum ai pornit, ce s-a schimbat între timp?
 
În clasa a-8-a îmi doream să devin psiholog deoarece mereu am avut plăcerea de a fi lângă oamenii, să îi ajut când au nevoie, eventual chiar sfătuiesc. Pe parcursul anilor de liceu am descoperit câteva pasiuni noi: jurnalismul sau fotografia. În acest moment, nu sunt foarte sigur ce aș vrea să devin, însă sigur mi-aș orienta spre unul dintre domeniile menționate mai sus.
 
Participi la olimpiade, concursuri și la activități extra-școlare. Cum reușești să ai rezultate școlare și extra-școlare spectaculoase și în același timp să fii un adolescent cu o viață socială normală?
 
Am timp de pasiunile mele, dacă știi cum să-ți organizezi timpul, poți face ceea ce ți-ai propus.
 
De exemplu, anul acesta am participat la olimpiadă, la Aria Curriculară Tehnologii, domeniul Industrie Alimentară și am obținut premiul I la faza județeană.
 
De asemenea, am participat la activitățile din cadrului Fondului de Burse și vreau să transmit că au fost foarte beneficie. Mi-au dat mai multă încredere în mine și am scăpat de emotivitatea vorbitului în public.
 

 
Fundația Comunitară Iași a împlinit 10 ani anul acesta, ultimii trei ani i-am petrecut împreună. Cum a fost pentru tine colaborarea cu Fundației Comunitare Iași?
 
Coloborarea mea cu FCI este superbă încă de la început. M-ați primit cu brațele deschise. Este o colaborare ușoară fiindcă am parte de înțelegere și de susținere.
 
De Fundația Comunitară Iași am auzit de la un prieten bursier și el în cadrul FCI și deoarece am vrut să-mi urmez visurile și să-mi achiziționez materiale necesare pasiunilor mele am aplicat pentru o bursă.
 
Sprijinul financiar oferit de FCI m-a ajutat foarte mult. Cu acesta am reușit să-mi dezvolt latura intelectuală și să investesc în viitorul meu.
 
Însă, Fundația Comunitară Iași m-a ajutat foarte mult și pe lângă sprijnul financiar, mi-a dat curaj și m-a motivate să dedic mai mult timp studiului.
 
Și plus valoarea acestui program este relația dintre bursier și donator. Am avut întâlniri cu mentora mea și s-a creat o relație foarte bună, există acea conexiune. Este destul de important să ai un donator/mentor cu care să menții legătura deoarce știi că “rezultatele” vin din ambele părți.
 
Fundația Comunitară Iași este un factor foarte benefic pentru județul Iași deoarece reușește să îndeplinească visul a multor tineri.
 
Cătălin recomandă: Insula Delfinilor Albaștri , Scott O’Dell.
 
Optimismul și încrederea lui Cătălin în bine sunt molipsitoare. Cu emoții, dar foarte curajos, Cătălin crede că într-o societate ideală oamenii sunt toleranți, investesc în educație și relațiile sunt bazate pe empatie.