Cine sunt bursierii Moldova Center?

29 Aprilie 2024

De 5 ediții, alături de echipa de la Moldova Center, investim în educație: oferim burse de merit și activități care să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a elevilor cu rezultate școlare bune. 

Cei 10 #bursieriMoldovaCenter au împărtășit cu noi despre ce înseamnă pentru ei experiența de a fi bursier, de a primi sprijin și poate, cel mai important, de ce este important să susținem în continuare elevii care fac eforturi de a deveni mai buni. 

Încă de la prima ediție Andreea, Leon, Maria și Monica ne oferă feedback pentru a dezvolta optim progamul, acum, ajunși în a cincea ediție, Monica ne povestește cu optimism că:„atât timp cât noua generație va fi una educata, vom avea automat un oraș și chiar o țară dezvoltată. Astfel îmi doresc fac o schimbare cât de mica în acest sens.”

Pentru Maria această bursă i-a dat ocazia să aprofundeze fotografia. Pasiunea cu care investește în fotografie are și avantajul de a-i oferi timp în natură și să gestioneze mai ușor stresul de a se pregăti pentru bacalaureat. 

La fel de importante sunt și testimonialele bursierilor nou-veniți în program. De exemplu,pentru Sara „cel mai mare obiectiv al meu este de a deveni educatoare/învățătoare! Să le pot fi alături preșcolarilor/elevilor când întâmpină greutăți specifice vârstei lor, să le pot explica răbdătoare lecțiile, sa profesez cu plăcere, să fac totul pentru ei și pentru creșterea lor emoțională, psihică… (in special in mediul rural).”, iar Ilinca ne confirmă importanța burselor de merit: „un motiv important pentru care cred că este crucial să continuăm să acordăm burse de merit elevilor cu rezultate școlare bune este acela că aceste burse recompensează efortul și dedicarea elevilor care își depun toate resursele în a obține rezultate academice excelente. Prin acordarea acestor burse, se oferă un stimulent suplimentar pentru elevi să își continue munca asiduă și să își atingă potențialul maxim. Bursele de merit pot contribui la creșterea motivației și a performanței în rândul elevilor, promovând excelența  și încurajând o competiție sănătoasă pentru obținerea rezultatelor bune.”

Deși atât de diferiți, cu pasiuni diferite, pe unii dintre ei îi găsim practicând activități outdoor, pe când alții își petrec timpul liber învățând limba japoneza sau exersând în domeniul artistic, în comun au toți dorința de a deveni mai buni și de a contribui la dezvoltarea comunității. 

Abel, Andreea, Eliana, Giani, Ilinca, Leon,  Monica, Maria, Rut și Sara reușesc să îi inspire și pe cei din jurul lor să își urmeze propriile visuri, să depășească obstacole și să găsească un echilibru între pasiuni și performanță academică. 

Încheiem cu încredere în viitor și amintindu-ne de cuvintele înțelepte ale lui Leon: „calitatea comunității este dată și de calitatea membrilor ei.”