Cine sunt bursierii Regina Maria?

30 Aprilie 2024

Cei 10 bursieri ai Fondului de Burse Regina Maria au în comun nu doar efortul pe care îl depun pentru a excela într-o carieră din domeniul medical, ci și dorința de a contribui la transformarea orașului în care studiază. 

Dorința lor comună de a crește calitatea vieții prin expertiza pe care ei o pot oferi viitorilor pacienți ne dă un sentiment de încredere că suntem pe mâini bune și totodată ne simțim onorați să îi avem pe acești tineri bursieri. 

Cine sunt bursierii Regina Maria? 

10 tineri cu rezultate școlare uimitoare, motivați intrinsec de a fi mai buni, care depășesc cu grație dificultățile financiare, investesc timp în pasiuni diverse de la lecturi, origami 3D până la dans și activități sportive.

Antonia Denisa încurajată de propria experiență medicală și dorința de a schimba paradigmele sociale, își propune să devină un agent al transformării în sistemul medical, pledând pentru un tratament echitabil și demn pentru toți pacienții.Pentru Eliza, cariera medicală înseamnă să readucă în viețile oamenilor sănătate și încredere, oferindu-le speranță.

Iustina este motivată de pasiunea pentru anatomie și experiențele sale de voluntariat, își propune să devină un medic empatic și competent, pregătit să ofere ajutorul necesar pacienților săi. Teodora ne mărturisește că motivația ei vine din „capacitatea de a ajuta și de a îmbunătăți calitatea vieții altor oameni este extrem de motivantă. Fie că este vorba despre vindecarea unei boli, alinarea durerii sau îmbunătățirea stării generale de sănătate, posibilitatea de a face o diferență pozitivă este ceva ce  cred eu ca m-ar putea inspiră în fiecare zi.” Nicoleta, chiar dacă este în clasa a VI-a, își manifestă interesul pentru domeniul medical și determinarea de a-și urma pasiunea pentru știință și învățare. Alexandru își canalizează eforturile în a face o diferență în viețile oamenilor prin practica medicală, iar modelul său este mama sa. Iar Denisa din dorința de a vindeca și de a oferi sprijin studiază pentru a urma o carieră în domeniul medical.

De 12 ani pentru noi, la Fundația Comunitară Iași, este important să găsim resurse pentru a-i susține pe elevii care fac performanță, iar mesajele bursierilor ne oferă de fiecare dată încă un impuls să nu renunțăm. 

 „Acordarea burselor în continuare este benefică, deoarece bursierii, în momentele în care sunt cu psihicul la pământ, pot fi încurajați de faptul că sunt printre puținii care au un astfel de privilegiu. Bursa poate chiar să simbolizeze o formă de validare a competențelor academice, iar astfel un elev care poate nu este apreciat cât ar trebui de membrii familiei sau de cadrele didactice simte că este valoros pentru cei care l-au selectat pentru bursă.” Casian.

Mesajul transmis de Adelina îl regăsim frecvent la final de an venit din partea bursierilor: „bursele de merit sunt foarte importante pentru toată lumea, fiind nu doar sprijin financiar, dar și o încurajare și motivație pentru elevi de a învăța cât mai mult și de a se implica în activități extrașcolare. În cazul meu, cu ajutor bursei am putut cumpăra meditații la matematică pentru a mă pregăti pentru Evaluare. Am ajuns să am media 10 la matematică datorită ajutorului suplimentar și sper ca anul acesta să termin, din nou, cu media 10 generală.”. Parascheva ne spune că: „este importantă susținerea financiară a celor ce vor să aprofundeze studiul în pregătirea pentru cariera dorită. Pregătirea pentru acest domeniu nu este întotdeauna accesibilă pentru mine și consider că și alți copii ar fi în aceeași situație.”

Pasiunea lor pentru medicină și angajamentul de a produce schimbare pozitivă ne emoționează și încântă. Prin fiecare vis pe care îl susținem, bursierii devin surse de inspirație pentru următoarele generații, exemplul lor îi încurajează pe cei mai tineri să își urmeze pasiunile și să dea înapoi comunității care îi susține. 

Mulțumim echipei de la Regina Maria pentru susținerea acestor bursieri atât financiar, cât și prin activitățile pe care le-au derulat pe durata programului.