Cum a fost la Cros pentru şcoli Paşcani

16 Mai 2019

 

După 4 ani de organizat Cros pentru şcoli în Iaşi, echipa Fundaţiei Comunitare Iaşi a îndrăznit să viseze cum ar putea să atingă şi alte comunităţi din jurul Iaşiului prin această minunată iniţiativă. Şi prima locaţie ţintă gândită pentru un eveniment de acest gen a fost zona Paşcani. Fiind un teritoriu nou, a fost nevoie de o perioadă de acomodare şi chiar au fost resimţite şi emoţii, dar pe măsură ce se construia evenimentul, creştea şi entuziasmul.

Astfel, echipa a avut şansa să cunoască membri importanţi ai comunităţii, care s-au transformat în parteneri implicaţi şi dornici să participe la iniţiativa Fundaţiei. La eveniment au înscrise 13 proiecte educaţionale şi 24 de echipe de alergători.

 

În ziua evenimentului Fundaţia Comunitară Iaşi s-a bucurat de o atmosferă fantastică, care a adus împreună peste 700 de alergători, din care 353 de alergători individuali, 327 alergători în echipă, 343 de alergători cu vârste peste 14 ani şi 337 de alergători copii. Cei implicați în cadrul evenimentului au făcut ei înșiși fundraising și au contribuit la îmbunătățirea mediului educațional din Pașcani. Cu ajutorul alergătorilor și al susținătorilor s-au mobilizat peste 44.372 lei strânși de la 459 donatori unici și sponsori pentru implementarea celor 13 proiecte educaționale.

Dorim să mulţumim tuturor celor care s-au alăturat fie prin participarea la eveniment, fie printr-o donaţie şi, astfel, Cros pentru Şcoli Paşcani s-a transformat în cel mai mare eveniment sportiv de îmbunătățire a educației prin participare civică.

Cros pentru școli a fost primul eveniment sportiv din Pașcani care şi-a propus să activeze inițiativa din comunitate și un prilej ca Fundaţia Comunitară Iaşi să colaboreze cu oameni noi şi dedicaţi.

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries (www.inovarecivica.fdsc.ro).