De vocație, bursier: fac lumea mai bună! Ieșenii își propun să ofere 80 de burse pentru copii străluciți, la a 6-a ediție a Fondului de Burse

29 Septembrie 2016

Astăzi, 29 septembrie a.c., începe a șasea ediție a Fondului de Burse coordonat de Fundația Comunitară Iași. Copiii și tinerii talentați, care și-au dovedit gândirea ascuțită și deschiderea către oameni, pot candida pentru o bursă de merit sau de performanță, în valoare anuală de 2.200 de lei.

Bursele sunt oferite de ieșeni care contribuie la Fondul de Burse, ca să susțină împlinirea unor copii străluciți, în momentul în care  fac primele alegeri de viață. Ei selectează viitorii bursieri și timp de un an, le sunt aproape, urmărindu-le evoluția. Bursierii intră într-un program de dezvoltare personală, iar sprijinul material este însoțit de ședințe de consiliere și sesiuni de socializare.

Tinerii pot folosi 1.800 de lei din valoarea unei burse ca să acopere costurile educației, iar 400 de lei sunt investiți în dezvoltarea abilităților de comunicare și integrare, prin sesiunile de socializare.

Dacă ești în clasele V-XI, ai avut media generală peste 9 în fiecare an, însă în ultimul timp, venitul pe membru de familie nu a depășit 650 de lei, depunde-ți dosarul pentru o bursă de merit! Dacă faci însă performanță în domeniul pasiunii tale, ești în clasele I-XI, iar părinții abia reușesc să țină pasul financiar cu evoluția ta, atunci candidează pentru o bursă de performanță! Până pe 31 octombrie a.c., trimite dosarul tău către echipa Fundației Comunitare Iași!  Aici găsești ghidul complet de candidatură.

În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au sprijinit cinci copii să-și urmeze chemarea. De atunci, 190 de tineri au primit încredere și susținere. Din 2014, prin Fondul de Burse, donatorii și bursierii pot explora experiența mentoratului,  sub coordonarea psihoterapeutului Ana-Aurelia Băianu. Ieșenii care contribuie la Fondul de Burse aleg ei înșiși copiii pe care-i susțin. An de an, unele povești rămân însă neîmplinite, când numărul tinerilor talentați îl întrece cu mult pe cel al ieșenilor pregătiți să-i susțină.

Devino donator de vocație și sprijină destinul unui copil strălucit, printr- o bursă anuală de 2200 de lei. O poți acoperi singur sau alături de prietenii tăi! Dacă n-ai prieteni, contribuie la Fondul de Burse alături de alți ieșeni, până pe 31 octombrie a.c.. Prin participarea fiecăruia, se rotunjesc burse întregi și încă un copil află că Iașul are încredere-n el.

Ia legătura cu Andreea Marosac, coordonatorul Fondului de Burse, prin telefon (072.054.0521) sau e-mail (andreea.marosac@fundatiacomunitaraiasi.ro)