Susținem comunitatea din #dragdeiasi

6 Noiembrie 2023

În iulie 2023 Fundația Comunitară Iași a lansat un nou proiect de susținere a sectorului non-profit din municipiul Iași.

Proiectul „Susținem comunitatea din Drag de Iași” își propune să dezvolte capacitatea ONG-urilor/ grupuri de inițiativă locale de a strânge fonduri pentru proiecte care contribuie la creșterea calității vieții ieșenilor.

Prin acest proiect  15 ONG-uri locale beneficiază de mentorare și activități gratuite menite să le ajute la strângerea de fonduri:

1. Forum pentru  pentru facilitarea schimbului de idei și  identificarea de idei și soluții care să diminueze sau rezolve provocări din comunitate.
  2. Curs de fundraising digital pentru îmbunătățirea cunoștințelor în acest domeniu.
  3. Mentorat de grup pentru facilitarea unui cadru de susținere.
  4. Sesiuni de mentorat individual pe fundraising digital care să ofere suport adaptat nevoilor.
  5. Campanie online și offline de atragere de fonduri.

La finalul proiectului, vom realiza un ghid de fundraising digital cu tehnici eficiente și exemple de bune practici adunate pe parcursul activităților. Ghidul va fi disponibil în format electronic pe website-ul Fundației Comunitare Iași și pe www.dragdeiasi.ro

Scopul proiectului este să faciliteze accesul ONG-urilor într-un proces de învățare care să implice participanții activ în multiple activități care să îi ajute să își construiască o campanie de fundraising. Prin sesiunile de mentorat oferim sprijin și îndrumare adaptate nevoilor specifice fiecărei organizații, și găsim împreună soluții la provocările identificate de acestea în domeniul strângerii de fonduri.

Mai mult decât atât, Fundația Comunitară Iași pune la dispoziția ONG-urilor locale platforma www.dragdeiasi.ro, o platformă de crowdfunding (finanțare participativă) cu scopul de a facilita strângerea de fonduri și totodată susține activitățile organizațiilor printr-o campanie online și offline de promovare a platformei.

Detalii despre acest proiect găsiți atât pe site-ul Fundației Comunitare Iași  www.fundatiacomunitariasi.ro cât și pe  paginile de social-media ale organizației.

Proiectul se desfășoară în perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2023 și este cofinanțat de Municipiul Iași prin Legea 350/2005.