Din dragoste pentru ieșeni

30 Martie 2017

În sânul familiei

Te plimbi prin centrul Iașului și simți pavajul rece cum îți ghidează pașii. Prin mulțimea de ieșeni zărești dintr-o dată un grup de omuleți îmbrăcați în zâmbete și prietenie. „Oare ce se întâmplă acolo?” Te apropii încet și curios. O cafenea ce poartă veșminte din lemn masiv, te trimite cu gândul la vremuri de mult apuse. Pe fereastră scrie „Jassyro”,, coffee to go” dar observi fascinat că nimeni nu cumpără cafea „to go”, toți s-au așezat în jurul Danielei și a lui Silviu și povestesc.

Din dragoste pentru oameni

Daniela Coman privește cu încântare mulțimea de oameni ce colorează străduța și rostește cuvintele cu un surâs dulce: „Jassyro s-a născut din dragoste pentru oameni, calitate, prietenie, cafea și nu în cele din urmă pentru Iași.” Din același motiv: dragostea pentru oameni și pentru orașul lor, a decis să se alăture programului Fondul Antreprenorilor Locali. „Oamenii vin și ne oferă suportul lor, ne oferă dragostea și povestea lor, ne dorim să întoarcem si noi din toate acestea către ei, către societate. Asta este filosofia noastră, e felul nostru de a respecta «ordinul lingurițelor» a lui Amos Oz.”

Dorul de casă, de oamenii drăgăstoși și călduroși din zona Iașului i-au făcut să se întoarcă aici și le-a întărit iubirea. Povestea lor te face să înțelegi de ce oamenii nu cumpără cafea „to go”, aleg să rămână pe „prispa” cafenelei și dincolo de asta, aleg să împărtășească cu ei frânturi din viață, râsete și bucurii simple.

Acum totul e clar. Oamenii poposesc aici pentru că Silviu și Daniela emană un pozitivism și o energie constructivă de care îți dorești să te molipsești.

Donația – călăuzitoare de schimbări

Silviu stă pe prispa cafenelei, soarbe fericirea din privirile omuleților din jur, își ia un răgaz de timp și povestește: „Donația este un act de dragoste necondiționată, în viziunea noastră, și ni se pare drept ca noi să dăm mai departe la rândul nostru. Marile provocări au nevoie de un START, de consecvență și de pași mici și siguri pentru a fi rezolvate. Prin actul donației facem un pas mic în rezolvarea marilor provocări.”

Au ales să se alăture Fondului Antreprenorilor Locali pentru că rezonează cu valorile lor, pentru că e din dragoste pentru oameni.