Fondul Antreprenorilor Locali

Fondul Antreprenorilor Locali este o inițiativă a Fundației Comunitare Iași și a antreprenorilor locali, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), prin care ieșenii pot să vină cu idei de înfrumusețare a orașului.

Această ediție pilot a programului presupune derularea unui concurs de proiecte în urma căruia se oferă aproximativ 10.000 lei celei mai originale idei propuse de către organizațiile studențești ce activează în cadrul TUIASI, grupurilor/echipelor de inițiativă formate din studenți sau din tineri absolvenți, asociațiilor de profesori sau instituțiilor de învățământ. În cursă se pot înscrie și studenți individual, dar și în echipă, și o persoană poate depune mai multe proiecte.

Fondul Antreprenorilor Locali a debutat în anul 2015 prin intermediul Cardului Comunității – program de dezvoltare comunitară prin care se sprijină antreprenoriatul local. Antreprenorii implicați în acest program au constituit un fond de finanțare nerambursabilă a proiectelor de revitalizare urbană.

La ediția pilot a Fondului au contribuit antreprenorii: Tuffli, Tulip, Jassyro, Hill Center, Papucei, Junior Clinic,  Teo’s Café, Cuptorul Moldovencei, Cake Expert, Retro Caffe, AromaZen, Voila Coffe, Frișcot, Restaurant Traian, Artizan Café, La băcănie, Mignon.

Proiectele pot fi depuse până pe 23 aprilie 2017, iar până atunci, cei interesați să candideze pentru obținerea finanțării pot apela la reprezentanții Fundației Comunitare Iași pentru a purta discuții consultative și de asistență tehnică.

UPDATE: 

Fiindcă o parte semnificativă din perioada elaborării proiectelor de revitalizare urbană în competiția lansată de Fundația Comunitară Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a fost în timpul vacanței, în perioada sărbătorilor, am luat decizia prelungirii termenului limită cu patru zile.
Astfel, până joi, 27 aprilie, aveți șansa să definitivați proiectele și gestionați un buget de 10.000 de lei pentru a da viață celor mai inovative și îndrăznețe idei pe care le aveți ca să înfrumusețați o parte din comunitatea în care trăiesc cei mai mulți tineri din Iași – Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”.

Proiectele vor fi evaluate în perioada 28 aprilie – 5 mai 2017. După ce are loc validarea și anunțarea câștigătorului, echipa proiectului are la dispoziție patru luni pentru a-l implementa, până în prima zi a lunii septembrie.

Pentru înscrierea în competiție trebuie completate cele două formulareunul de înscriere și unul de buget – pe care le puteți descărca de mai jos. Cele două formulare vor fi expediate pe adresa doris.cojocariu@fundatiacomunitiaraiasi.ro. În termen de maximum 48 de ore, candidații vor primi un e-mail de confirmare a primirii formularelor completate.

Un juriu va evalua proiectele depuse în competiție. Acesta va fi format din doi reprezentanți ai antreprenorilor, un arhitect, un reprezentant al Primăriei Municipiului Iași, doi reprezentanți ai TUIASI și unul al Fundației Comunitare Iași. Juriul se va asigura că cel mai bun proiect răspunde unei nevoie locale și că soluționează o problemă în comunitate. În evaluare se va ține cont și de acele inițiative care vor produce o îmbunătățire în activitățile beneficiarilor vizați și care vor produce schimbări pe termen lung pentru cât mai multe persoane. Un alt criteriu important luat în considerare de juriu este măsura în care proiectul va utiliza materialele inovative sau reciclate.

Echipele care vor depune proiecte însoțite de schițe, desene tehnice, piese tehnice precum vederi, secțiuni și amplasare în zonă, cât și reprezentări 3D în contextul oferit ca suport tehnic vor porni din start cu un avantaj. Predarea proiectelor se va face exclusiv online, la adresa doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro, până la data specificată în ghidul de finanțare.

 

Persoana de contact:

Doris-Amalia Cojocariu (Grant Manager Fundația Comunitară Iași)

Telefon 0720.039.054

E-mail doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro