Fondul Antreprenorilor Locali

Fondul Antreprenorilor Locali, o inițiativă a Fundației Comunitare Iași și a antreprenorilor locali, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a chemat împreună ieșeni cu idei de înfrumusețare a orașului.

Programul a presupus derularea unui concurs de proiecte în urma căruia s-au oferit aproximativ 10.000 lei celei mai originale idei propuse de către organizațiile studențești ce activau în cadrul TUIASI, grupurilor/echipelor de inițiativă formate din studenți sau din tineri absolvenți, asociațiilor de profesori sau instituțiilor de învățământ. În cursă s-au putut înscrie și studenți individual, dar și în echipă, și o persoană a putut depune mai multe proiecte.

Fondul Antreprenorilor Locali a debutat în anul 2015 prin intermediul Cardului Comunității – program de dezvoltare comunitară prin care s-a sprijinit antreprenoriatul local. Antreprenorii implicați în acest program au constituit un fond de finanțare nerambursabilă a proiectelor de revitalizare urbană.

La ediția Fondului au contribuit antreprenorii: Tuffli, Tulip, Jassyro, Hill Center, Papucei, Junior Clinic,  Teo’s Café, Cuptorul Moldovencei, Cake Expert, Retro Caffe, AromaZen, Voila Coffe, Frișcot, Restaurant Traian, Artizan Café, La băcănie, Mignon.