Fundația Comunitară Iași lansează Ghidul bursierului

21 Decembrie 2015

Fundația Comunitară Iași a lansat Ghidul bursierului, pentru a veni în întâmpinarea elevilor implicați în programe de burse, dar și a tuturor tinerilor ce sunt sau își propun să fie ghidați de un mentor.

Pentru realizarea acestui ghid, echipa de psihologi și psihoterapeuți formată din Ana-Maria Vasilachi, Ana Rîciu și Magda Smolinschi și coordonată de Ana Aurelia Băianu a lucrat cu un număr de peste 20 de elevi ce fac parte din programul Fondul de Burse al Fundației Comunitare Iași. Elevii au beneficiat de un număr de 2 până la 7 ședințe individuale de consiliere ce au abordat chestiuni precum: dificultăți în relaționare, în cunoașterea de sine, în gestionarea emoțiilor. De asemenea, o parte dintre elevi au beneficiat și de consiliere vocațională.

În urma acestor întâlniri, a fost realizat Ghidul bursierului ce cuprinde informații importante despre primii pași în relația dintre discipol și mentor: ce înseamnă mentorat, cum contribuie relația de mentorat la dezvoltarea încrederii în propria persoană, cum se poate dezvolta relația de mentorat, precum și câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale elevilor mentorați.

„Știm deja că excelezi într-un domeniu drag ție ori că profesorii au descoperit la tine talente lăudabile. Bucură-te și spune-ți: aceasta nu este totul. Vrei să afli mai multe? Vrei să îți verifici priceperea și în alte domenii? Ai frământări în relațiile tale cu oamenii? Te întrebi cum îți va fi viitorul? Habar nu ai cum se câștigă banii, iar lumea de afară îți pare complicată și inaccesibilă? La aceste gânduri îți va oferi ghidaj mentorul tău.” Ana Aurelia Băianu, Psihoterapeut.

Ghidul bursierului face parte din proiectul „Mentorat pentru performanță”, proiect dezvoltat de Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Primăria Iași.

Ghidul poate fi vizualizat aici.