Fundația Comunitară Iași oferă până la 12 000 lei pentru proiecte ce promovează educația STEM

7 Octombrie 2015

Fundația Comunitară Iași a lansat ieri prima ediție a Fondului Științescu ce va oferi finanțări de până la 12 000 lei pentru proiecte ce promovează domeniile STEM: științe, tehnologie, inginerie, matematică.

Fondul se adresează instituțiilor școlare, ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor pasionate de știință. Acestea sunt invitate să-și înscrie proiectele ce au ca scop promovarea educației STEM și să acceseze finanțări de până la 12 000 lei pentru a-și implementa proiectele.

Vrem să redescoperim fascinația că știința este o lungă și sistematică curiozitate, așa cum opinează și Andre Maurois. Fundația Comunitară Iași așteaptă proiecte creative care să-i implice activ pe elevi să înțeleagă marile descoperiri și invenții științifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar și recomandări ingenioase pentru tehnologia viitorului.

Fondul ȘTIINȚESCU este o inițiativă a Fundației Româno-Americană și a Fundației Comunitare Iași. Este constituit din 40.000 lei oferiți de Fundația Româno-Americană și alți 40.000 lei, mobilizați de Fundația Comunitară Iași de la finanțatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, RomSoft, Scc Services, Sprocket, Xerox. Astfel, 80.000 lei reprezintă suma totală destinată finanțării proiectelor, iar suma maximă care poate să fie accesată de către un aplicant este de 12.000 lei.

Exemple de proiecte eligibile:

Data limită de înscriere a proiectelor este 8 noiembrie 2015.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, precum și despre modalitatea de aplicare se găsesc pe www.iasi.stiintescu.ro.

Persoană de contact:

Doris-Amalia Cojocariu

Grant Manager, Fundația Comunitară Iași

Tel: 0751.944.730

E-mail: doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro