Simt că această bursă este o răsplată.

29 Iulie 2022

Fundația Comunitară Iași acordă burse de merit elevilor cu rezultate bune la învățătură din 2012. În octombrie 2021 am avut bucuria să îl cunoaștem pe Gabriel Stici, elev în clasa a VII-a la Școala Generală „Otilia Cazimir” din Iași.
 
Astăzi Gabriel finalizează primul an de studiu în orașul Iași cu rezultate care trezesc în noi admirație și entuziasm, iar pentru el, media generală mare validează orele dedicate învățării și dorința de a avea realizări mai mari în noul an școlar.
 

 
Cine este Gabriel Stici?
 
Gabriel este un băiat silitor, harnic, care citește, se plimbă în natură și ascultă muzică.
 
Care sunt visurile tale?
 
Îmi doresc să intru la un liceu bun din Iași. Nu știu care va fi meseria mea. Îmi place să cred că îți poți asigura un viitor din pasiunile tale, dar momentan cred că desenul va rămâne doar un hobby care mă face să uit de probleme și prin care mă pot exprima.
 
Cum a fost întâlnirea cu echipa de la Fundația Comunitară Iași?
 
Întâlnirea cu Fundația Comunitară Iași a fost emoționantă, dar oamenii sunt amabili și am avut o întâlnire și cu donatoarea mea, doamna Alina Avătămăniței, cu care am legat o relație de prietenie. Ținem legătura prin mesaje și vorbim despre diferite subiecte: hobby-uri, școală și despre problemele pe care le am și apoi mă simt mai ușurat.
 
Am participat și la unele activități organizate de către Fundația Comunitară Iași și mi-a plăcut foarte mult să aflu lucuri noi despre Iași și să îi cunosc și pe alți bursieri.
 
În centrul în care locuiesc mai sunt și alți bursieri ai Fundației și cu unii sunt deja prieten.
Mă bucur că Fundația susține copiii care au rezultate bune la învățătură pentru că văd în jurul meu mulți copii de vârsta mea care petrec foarte mult pe telefon și nu mai acordă importanță școlii, iar o astfel de bursă te și motivează și încurajează să înveți bine, să poți aplica și în următorul an și să ai un dosar bun.
 
Cu siguranță voi aplica și în următorul an pentru o bursă la Fundație deoarece acești bani mă ajută să achiziționez rechizite pentru școală și alte materiale necesare pentru a-mi dezvolta pasiunea de a picta și desena, dar și pentru a cumpăra alte lucruri care îmi sunt necesare. Această bursă, într-adevăr, te ajută să scapi de unele lipsuri.
 

 
Care este materia ta preferată?
 
Încerc să am rezultate bune la toate materiile, la engleză mai am dificultăți. Îmi plac mult orele de limba și literatura română, biologie, istorie, franceză. Acum, cred că este important să învăț cât mai bine la toate și apoi am să văd ce mă ajută mai mult. Îmi place să citesc cărți despre istorie. Când am fost împreună cu Fundația Comunitară Iași la turul orașului m-am bucurat că am aflat multe lucruri noi despre oraș și apoi m-am dus la bibliotecă să citesc și alte informații. Împrumut cărți și de la biblioteca centrului unde locuiesc și de la biblioteca școlii, dar și de la biblioteca județeană.
 
Care sunt planurile de vacanță?
Mi-am propus să mă relaxez și să încep să fac teste pentru evaluarea națională. Desenatul și lectura sunt modul meu de relaxare și dacă în timpul anului școlar nu găsesc mereu timpul necesar pentru a desena cât îmi doresc, am intenția să acord mai mult timp în vacanța de vară.
 
Gabriel recomandă: Moara cu Noroc și alte nuvele, Ioan Slavici
 
Gabriel își dorește să ia premiul I în clasa a VIII-a și să locuiască într-un oraș în care oamenii au grijă de mediul înconjurător, în care părinții acordă mai multă atenție copiilor și în care meseriile au la bază pasiunile oamenilor.
 
****
Acest interviu este realizat de Ana-Maria Dăscălița, specialist comunicare.