IAȘI FORWARD by TRANSGOR LOGISTIK își anunță câștigătorul

8 Februarie 2019

Început pe 8 octombrie 2018, concursul din cadrul Fondului IAȘI FORWARD by TRANSGOR LOGISTIK, inițiativă a SC Transgor Logistik SRL și a Fundației Comunitare Iași, își anunță astăzi câștigătorul.

Concursul s-a desfășurat în două etape: o primă etapă de înscriere a ideilor de proiect în perioada 8 octombrie – 26 noiembrie 2018 și o a doua etapă de înscriere a proiectelor (de dezvoltare a ideilor selectate în urma primei etape de concurs) în perioada 4 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019.

După prima etapă de înscriere a ideilor de proiect, au rămas în concurs 4. Întrucât toate aceste 4 idei de proiect au necesitat timp pentru analiză amănunțită atât asupra identificării spațiilor pentru intervenție, cât și pentru research-ul de soluții de execuție cât mai calitative, am decis să extindem perioada de dezvoltare a ideilor de proiecte până la finalul lunii ianuarie. Dintre aceste idei de proiecte, în a doua etapă de evaluare, unul dintre finaliști, Andreea Cioară, s-a retras din concurs deoarece valoarea totală a bugetului disponibil al fondului nu ar fi fost de ajuns pentru o suprafață relevantă de intervenție.

Cu mulțumiri și felicitări fiecărui finalist în parte, avem bucuria să anunțăm clasamentul concursului:

– Locul 1 – Architistic
– Locul 2 – aPunct
– Locul 3 – Ana Preotu și artistul Harcea Pacea

Cu alte cuvinte, proiectul câștigător al concursului IAȘI FORWARD by TRANSGOR LOGISTIK este al echipei ARCHITISTIC.

Din propunerea de proiect a echipei ARCHITISTIC dezvăluim următoarele:

„Amplasat excentric într-o zona bine delimitată de clădirile căminelor T9, T10, T11 respectiv T5-T6 (din campusul studențesc Tudor) proiectul se adresează în special studenților ieșeni și, de ce nu, celor străini veniți cu programe de schimb de experiențe. Design-ul de o fluiditate aparentă, proiectat datorită necesității ergonomice, oferă o diferență față de fundalul pe care este inserat, construit rațional.”

Va fi un an al schimbărilor în campusul studențesc! Toate acestea se vor întâmpla cu sprijinul TRANSGOR LOGISTIK, partenerul Fondului IAȘI FORWARD by TRANSGOR LOGISTIK, căruia îi mulțumim pentru sprijin și implicare în dezvoltarea programului.

Felicitări tuturor participanților și mult succes câștigătorilor!

***

Fondul IAȘI FORWARD by TRANSGOR LOGISTIK este o inițiativă a SC Transgor Logistik SRL și a Fundației Comunitare Iași, prin care pasionații de arhitectură, design și artă pot să-și pună amprenta în Iași.

TRANSGOR LOGISTIK, sponsorul care pune la dispoziție sumele necesare finanțării proiectelor, oferă soluții personalizate de logistică, expediții și transport rutier pentru diferite tipuri de mărfuri, cu destinații din/către Europa și Asia. TRANSGOR LOGISTIK investește strategic în societate pentru a spori calitatea vieții comunității.