Ieșenii își propun să mobilizeze 150.000 de lei, pentru proiecte cu impact social, la Swimathon 2015 

19 Mai 2015

24 de proiecte cu impact social au fost înscrise pentru Swimathon 2015, ediția a IV-a, eveniment organizat de Fundația Comunitară Iași. Ieșenii care vor să susțină unul dintre aceste proiecte se pot înscrie ca înotători sau ambasadori, până pe 31 mai.

Swimathon este cel mai mare eveniment local de crowd-funding, deghizat sub forma unei competiții de înot. Evenimentul va avea loc în data de 4 iulie, la Ștrandul Municipal Iași.

Dintre cele 24 de proiecte înscrise pentru Swimathon 2015, 6 inițiative își propun să sprijine educația alternativă, performanța academică și dezvoltarea personală prin exersarea pasiunilor: 

Proiectul Prietenii Fundației Comunitare Iași își propune să dezvolte programele de sporire a calității vieții comunitare.

3 proiecte vin să dezvolte comunitatea artistică ieșeană

4 proiecte sunt destinate prevenirii abandonului școlar

5 proiecte vin în întâmpinarea nevoilor tinerilor din mediile defavorizate

Proiectul Înger Patruped este coordonat de Asociația Angel Dog Satu Mare, care își propune să dreseze un câine-ghid pentru o profesoară nevăzătoare din Târgu Frumos.

3 proiecte vin în sprijinul copiilor din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, „Sfânta Maria” din Iași

Ieșenii pot alege oricare dintre cele 24 de proiecte și, împreună cu prietenii sau alături de colegii de serviciu, vor înota în ziua evenimentului pentru proiectul în care cred.

Prin activarea propriilor rețele de susținători, înotătorii din echipele de prieteni vor face crowd-funding pentru a strânge cel puțin 2000 de lei, sumă pe care o vor dona pentru susținerea proiectului preferat.

Echipele formate din colegi de muncă vor sprijini proiectele alese cu cel puțin 3000 de lei, implicând în campaniile de fundraising companiile pentru care lucrează. Acestea pot face matching, dublând sau triplând suma adunată de angajați, sau pot dona, prin sponsorizare, suma cu care angajații vor să sprijine un proiect.

Oricine se poate înscrie ca înotător până pe 31 mai, singur sau împreună cu o echipă deja formată, completând formularul disponibil pe site-ul oficial Swimathon.

Ambasadorii nu vor înota, însă se vor angaja să sprijine, la rândul lor, prin evenimente de crowd-funding, un proiect în care cred. Ieșenii care vor să devină ambasadorii unei cauze cu care rezonează se pot înscrie aici.

Anul trecut, la Swimathon s-au înscris 16 proiecte locale, care au mobilizat peste 120.000 de lei, prin participarea a 1482 de donatori unici.