Ness România și Banca Comercială Română, alături de Fundația Comunitară Iași, revitalizează orașul prin bănci #smart

8 Iulie 2021

Astăzi, 8 iulie, Ness România și Banca Comercială Română, alături de Fundația Comunitară Iași, lansează @Iași#Smarter_CITY, un demers de investiție în comunitate prin revitalizare urbană #smart, prin care pasionații de arhitectură urbană și inovație digitală pot să-și pună amprenta în Iași.

Chemăm la apelul de proiecte designeri, arhitecți, artiști, dar și pasionații care își doresc să transforme spațiile publice din Iași prin exemple concrete de piese de mobilier urban #smart, care pot crește calitatea vieții în oraș. Ne dorim astfel, alături de proiectele câștigătoare, să răspundem nevoii firești din interiorul comunității urbane: nevoia de exprimare, de conectivitate, de frumos. Prototipurile de bănci inteligente vor reflecta diversitatea și unicitatea ideatică a pasionaților de arhitectură urbană.

Limita maximă de buget a unui proiect înscris în concurs este de 4.000 $, iar valoarea totală a fondului de finanțare pentru acest concurs de proiecte este de 16.000 $.

„Revitalizarea urbană este unul dintre domeniile de intervenție cele mai interesante în care investim alături de stakeholderi cheie deoarece oferă beneficii concrete pe termen mediu și lung pentru întreaga comunitate. Acest parteneriat cu Ness România și Banca Comercială Română pentru dezvoltarea unui program de investiție pentru Iași poate să devină o sursă de inspirație pentru demersuri similare de responsabilitate socială, cu implicare proactivă a actorilor corporate, iar prin această competiție de proiecte ne adresăm chiar membrilor comunității, adică pasionaților de arhitectură urbană, studenților, arhitecților ș.a.m.d. care au idei interesante de amenajare a orașului pentru a conferi vitalitate domeniului pietonal public din Iași. Cu alte cuvinte, mobilizăm resurse din comunitate, pentru a le investi în comunitate, prin acordarea de finanțări nerambursabile celor mai bune soluții de mobilier urban #smart.” a declarat Doris-Amalia Cojocariu, Grant Manager Fundația Comunitară Iași.

“Ideea acestui proiect a venit din dorința de implicare în comunitate prin implementarea unor inițiative de care sa beneficieze cât mai mulți oameni, iar necesitatea unui mobilier urban smart ne-a atras atenția. Alături de parteneri, ne-am propus să aducem idei chiar din comunitatea locală, lansând acest concurs pentru crearea de bănci smart. Astfel, invităm pe cei care au idei îndrăznețe să își depună proiectele pentru șansa de a le vedea realizate.” ne-a împărtășit Giorgiana Dumitru, Executive Marketing Ness România.

“Cu toții ar trebui să ne înconjurăm de oameni care ne inspiră. Ei sunt în jurul nostru doar că, uneori, vocile lor nu sunt auzite. Ne-am alăturat cu bucurie proiectului @Iași#Smarter_CITY pentru a descoperi acei oameni vizionari din comunitatea noastră. Ne dorim ca vocile lor să fie auzite, iar cele mai inspirate idei pentru Iași să fie implementate, revitalizând astfel orașul în care trăim.” ne-a spus Oana Grădinaru, Coordonator comunicare BCR.

Înscrierea proiectelor în concurs se realizează prin intermediul unui FORMULAR DE ÎNSCRIERE și a unui FORMULAR DE BUGET, pe care le descărcați de pe site-ul Fundației Comunitare Iași: https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/fondurile/fondul-iasi-smart-city/

Documentele vor fi expediate pe adresa doris.cojocariu@fundatiacomunitaraiasi.ro, iar în termen de maxim 24 de ore, veți primi un e-mail de confirmare a primirii formularelor completate. În caz de neprimire e-mail, vă rugăm să apelați numărul: 0751.944.730.

***

Ness România, reprezentată prin două centre, la Iași din 2005 și la Timișoara din 2015, totalizând împreună aproximativ 550 de angajați, proiectează, construiește și integrează platforme digitale și software, care ajută organizațiile și companiile să atragă clienți, să-și diferențieze mărcile și să își crească afacerile.

Ness Iași Technology Innovation Center servește piețe verticale cheie care includ: Educație, Media și Editura, Servicii financiare, Transporturi, Divertisment, Software și High-End Technology.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum şi societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe. BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 370 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 11.400 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Fundația Comunitară Iași își propune să aducă împreună oamenii care mișcă lucrurile și lucrurile care merită mișcate, spre beneficiul întregii comunități, pentru transformarea Iașului într-un oraș în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundației Comunitare Iași este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.