O altfel de bibliotecă

11 Noiembrie 2014

readie

Spre deosebire de celelalte două idei prezentate la prima ediție a Cercului de Donatori, Readie este un proiect care nu are dată de sfârșit. Este o platformă online care facilitează schimbul de cărți.

Fiecare utilizator își poate crea o bibliotecă personală formată din cărțile pe care este dispus să le împartă cu alții și poate la rândul lui să vadă biblioteca altcuiva și să ceară o carte, cu promisiunea că o va înapoia. Mai apoi, activitatea transcende mediul online întrucât oamenii au posibilitatea de a se întâlni pentru a face schimbul propriu-zis. Astfel, o carte poate veni însoțită de păreri personale sau alte recomandări, putându-se lega prietenii bazate pe interese literare comune.

Suma strânsă la Cercul de Donatori este de 4.500 lei, iar aceasta a fost și încă mai este investită în: securitatea platformei online, facebook ads, cărți, printuri și alte materiale necesare prezenței la Street Delivery. Câteva imagini legate de prezența la Street Delivery puteți găsi în acest link, dar vă invităm să le urmăriți și pagina de Facebook. Dacă doriți să fiți conectați la platformă, va trebui să vă înregistrați pe ea. Vă încurajăm să explorați site-ul, chiar dacă nu sunteți cititori care ar profita de el, însă desing-ul și experiența utilizatorilor sunt foarte plăcute, ceea ce ne reconfirmă alegerea bună a susținerii acestui proiect.

Tudor Munteanu, membru al echipei Readie, ne vorbește despre importanța donațiilor de la Cercul de Donatori Iași:

„Prima ediție a Cercului de Donatori Iași a însemnat pentru Readie un punct de plecare important într-o călătorie lungă, în care ne dorim să valorificăm și mai mult potențialul proiectului. Donațiile din partea comunității ieșene ne-a ajutat să construim Readie pe o fundație solidă prin achiziția infrastructurii necesare și să o promovăm ca atare în Iași. Ca urmare a acestor 2 componente, Cercul de Donatori a facut ca astăzi, la 3 săptamâni de la lansarea oficială, Readie să aibă peste 230 de utilizatori și peste 650 de cărți.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au donat, ne-au susținut și au avut încredere în potențialul proiectului nostru până la capăt. Sperăm ca Cercul de Donatori să joace același rol pentru cât mai multe proiecte în Iași.”