Puterea magiei

10 Noiembrie 2014

spread the magic

Spread the Magic, unul din cele 3 proiecte susținute la prima ediție a Cercului de Donatori Iași, și-a propus să maximizeze experiența jucătorilor Magic: the Gathering din Iași și să contribuie la consolidarea unor valori fundamentale utile oricărei comunități urbane precum: lucrul în echipă, competitivitatea, valoarea intelectuală.

Magic: the Gathering este un sport al minții, un joc de cărți speciale, apreciat și practicat de o gamă largă de jucători pe segmente de vârstă. În intervalul 13 – 90 de ani, experiența poate fi gustată din plin de oricine. Asta poate contribui substanțial la întărirea legăturilor sociale, dincolo de barierele de vârstă, la tranziții de experiență și educație în raporturi sociale între generații.

Proiectul și-a propus să strângă la eveniment 4.000 lei, iar rezultatul a fost de 5.082 lei. A fost o premieră în cadrul acestui tip de eveniment la nivel național, întrucât este un proiect cu un profil aparte. Un proiect care nu este o cauză socială și are activități care vizează un grup restrâns de oameni a reușit totuși să-și transmită mesajul și beneficiile, în ciuda informațiilor puțin cunoscute. Ceea ce proiectul a demonstrat prin reușita sa în sală este că oamenii sunt dispuși să doneze pentru proiecte care nu au beneficii directe asupra lor, însă înțeleg care este valoare adusă comunității, iar acest lucru este suficient pentru ei.

Această comunitate a reușit să activeze prin proiectul finanțat 48 de membri vechi, să implice 22 membri activi, precum și 25 de persoane noi. Suma strânsă în cadrul evenimentului a acoperit campania de promovare online, tipărituri, chiria sălii și premii. Imagini de la desfășurarea proiectului se pot găsi aici.

Andrei Gheorghiescu, coordonator al proiectului Spread the Magic are și un mesaj de transmis:

„Fie că ești în competiție cu tine însuți sau cu alții e un fior unic atunci când ai în față o provocare cu care nu te-ai mai întâlnit. Pentru mine asta s-a întâmplat de două ori în experiența noastră comună. 

Prima dată în seara de la Cercul de Donatori când știam că îmi propun și vă propun ceva neobișnuit. Am riscat să fiu în afara convențiilor subiectelor uzuale ale evenimentelor de strângere de fonduri cu o propunere care poate a surprins. Pentru că eu cred în soluții și abordări inovative care ne aduc împreună pe noi cei adevărați și naturali nu doar pe noi cei <<care ar trebui să fim mai buni decât suntem>>. 

A doua oară când stăteam lângă colegii mei la masa de înscriere a participanților la concursul Spread the Magic numărând pentru a vedea dacă depășim recordul de participare

Am fost bucuros de victorii în ambele <<meciuri>>. Iar asta mi se datorează mai puțin mie cât faptului că există pasiune în acest oraș și oameni ca voi care să aibă plăcerea punerii în comun a potențialului lor. 

Vă mulțumesc pentru încredere și în virtutea planului ambițios prezentat sper să ne bucurăm în viitorul apropiat de roadele semințelor pe care le-am plantat împreună. Și cine știe, poate la CDI ediția 2 îmi veți oferi posibilitatea să întorc votul de încredere.”