Studenții schimbă fața Campusului „Tudor Vladimirescu”, într-un proiect implementat de Universitatea Tehnică alături de Fundația Comunitară Iași

23 Noiembrie 2017

Vineri, 24 noiembrie, începând cu ora 13.00, Fundația Comunitară Iași în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) inaugurează în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”, în zona căminelor T3 – T4, o zonă verde de recreere creată de către studenți pentru studenți. Reabilitată și transformată complet utilizând materiale reciclate, zona conține bănci din bolțari cu scânduri rindeluite, zonă de ghiveci cu flori plantate în cauciucuri utilizate donate de antreprenori ieșeni, un leagăn, o masă de tenis, un mini-circuit sportiv pentru tracțiuni și în partea de sus o instalație electrică cu becuri led făcută manual, becurile fiind amplasate în borcanele primite de studenți de-a lungul anilor în pachetele de acasă.

Proiectul de revitalizare urbană a fost implementat în urma concursului de soluții desfășurat în perioada aprilie – mai 2017 în cadrul Fondului Antreprenorilor Locali. Ediția pilot a programului a presupus derularea unei competiții de idei în urma căreia s-a oferit 10.000 lei celei mai interesante inițiative propusă de către organizațiile studențești ale studenților Universității Tehnice. Realizarea proiectului a presupus o investiție financiară de 10.000 lei din partea Fondului Antreprenorilor Locali, la care s-a adăugat o contribuție de peste 20.000 lei a TUIASI.

În aceeași zonă a căminelor T3-T4 se va inaugura, tot pe 23 noiembrie, și una dintre cele mai moderne săli de lectură din Iași, reabilitată de către Direcția Servicii Studențești a TUIASI, și acest proiect fiind realizat în parteneriat cu studenții instituției de învățământ superior tehnic din Iași. În această sală de lectură va funcționa și Societatea Antreprenorială Studențească (SAS – TUIAȘI), care se dorește a fi un cadru nonformal și prietenos unde ideile de „business” ale studenților vor prinde contur.

Proiectul de revitalizare urbană este un hibrid între proiectul propus de Mihaela Sârbu și proiectul propus de grupul de inițiativă „Arhitistic”, format din Georgiana Butnariu și Ionuț Furdu, cu toții studenți ai Facultății de Arhitectură.

***
Fondul Antreprenorilor Locali a fost inițiat de Fundația Comunitară Iași în anul 2015, prin intermediul Cardului Comunității – program de dezvoltare comunitară prin care se sprijină antreprenoriatul local. Antreprenorii implicați în acest program au constituit un fond de finanțare nerambursabilă a proiectelor de revitalizare urbană, fiind vizate pentru a primi bani acele proiecte prin care spațiile devalorizate din Iași își recapătă utilitatea și estetica.

La ediția pilot a Fondului au contribuit antreprenorii: Tuffli, Tulip, Jassyro, Hill Center, Papucei, Junior Clinic, Teo’s Café, Cuptorul Moldovencei, Cake Expert, Retro Caffe, Aroma Zen, Voila Coffe, Frișcot, Restaurant Traian, Artizan Café, La băcănie, Mignon.