Fondul de urgență – Cum ajutăm noi?

În martie 2022 a fost nevoie să reactivăm Fondul de Urgență. Am venit atunci către comunitate, iar mobilizarea voastră ne-a emoționat, din nou.

Ne-am propus să susținem organizațiile neguvernamentale care sunt în prima linie și oferă sprijin cu angajați și voluntari și să gestionăm eforturile comune de mobilizare a sponsorilor.

Fondul de Urgență a reușit până acum să răspundă necesităților atât celor care se află în Ucraina, cât și ucrainenilor și organizațiilor neguvernamentale din România care oferă asistență refugiaților.

Datorită companiilor și ieșenilor care au răspuns cu da apelului la solidaritate și s-au alăturat Fondului de Urgență, am reușit să achiziționăm echipamente necesare, bunuri și produse alimentare pentru ucrainenii din Cernăuți, dar și pentru cei care se află la centrele de tranzit din județul Iași, Botoșani și Suceava și de asemenea, am sprijinit 9 organizații neguvernamentale din Iași care oferă asistență refugiaților. Valoarea totală a investiției până acum este de: 1.211.385,66 lei.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către partenerii Amazon, Farmaciile Fortis, Hindawi, RomSoft, WINK,Beenear, SCC, Centric IT Solution, Philip Morris International, Primăria Iași, I.S.U.J. Iaşi – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Iaşi, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Asociația Civica, Stergem o Lacrima, Impreuna pentru Miroslava, Fundația EuroEd, Asociația Opera Don Guanella, Asociația Lukaut, Asociația Platforma Reset, Congregația Fiicelor Sf. Maria a Divinei Providențe, Asociația Mai bine, Fundația de tineret Botoșani, Asociația Star of Hope, Asociația Rădăuțiul Civic, Fundația de tineret Suceava,Asociația Ambulanța Life (Serviciul Voluntar de Ambulanță), ParentIS și către voi, cei care sunteți alături de proiectele Fundației Comunitare Iași.

Detalierea sumelor o găsiți mai jos:

 • 16 generatoare în valoare totală de 376.975,28 lei au fost donate primăriei Cernăuți pentru a asigura continuitate în furnizarea energiei electrice.
 • Stivuitorul electric cu operator pietonal, marca Gutman, model PS16L46, în valoare de 44.449,22 lei a fost donat către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Iaşi pentru a susține activitatea logistică pe care o desfășoară în beneficiul refugiaților.
 • Am oferit 75.000 lei prin Apelul de finanțare, sume care au crescut capacitatea organizațiilor de a lucra cu refugiații:
  Asociația Ștergem o lacrimă finanțări în valoare de 15000 lei + 5000 lei
  Asociația Mai bine finanțare în valoare 15000 lei
  Fundația EuroEd finanțare în valoare 5000 lei
  Asociația Opera Don Guanella finanțare în valoare 15000 lei
  Asociația Lukaut finanțare în valoare 5000 lei
  Asociația Platforma Reset finanțare în valoare 5000 lei
  Congregația Fiicelor Sf. Maria a Divinei Providențe finanțare în valoare 5000 lei
  Asociația Împreună pentru Miroslava finanțare în valoare 5000 lei
 • Am oferit deja produse în valoare de 450.705,23 lei (produse de igienă și îngrijire, produse pentru copii, îmbrăcăminte, încălțăminte, saltele, saci de dormit, pături, cearșafuri, prosoape, huse de unică folosință) care să ajute la rezolvarea problemelor cu care se confruntă refugiații și le-am distribuit prin intermediul fundațiilor și asociațiilor:
  Fundația Județeană de tineret Botoșani – 69.073, 56 lei,
  Asociația Ambulanța Life (Serviciul Voluntar de Ambulanță) – 59.052,04 lei
  Asociația ParentIS – 82.579, 88 lei
  Asociația Rădăuțiul Civic – 107.243,51 lei
  Asociația Star of Hope – 45.143,32 lei
  Asociația Ștergem o Lacrimă – 14.620,78 lei
  Asociația Județeană de Tineret Suceava – 59.858,93 lei
  Asociația Civica – 13.133,21 lei
 • Am oferit alimente neperisabile în valoare de 264.255,93 lei primăriei Cernăuți pentru a fi distribuite în perioada Sărbătorilor Pascale.

#ApelLaSolidaritate #SolidaritateșiAjutor #pentruUcraina

DONEAZĂ