Nu poți fluiera singur o simfonie.

12 Iulie 2022

În 2014, Transgor Logistik, o companie cu capital și acționariat 100% românesc, s-a alăturat proiectelor Fundației Comunitare Iași. De atunci, nu a fost an în care să nu identificăm nevoi ale comunității, să căutăm împreună soluții sustenabile și să implementăm proiecte de impact în comunitate.
 
Astăzi, împreună cu Delia Iosub, Quality & HR Manager în cadrul Transgor Logistik, privim spre proiectele încheiate și spre nevoile actuale ale comunității.
 

 
Cine este Delia Iosub?
 
O persoană care admiră oamenii dedicați pasiunilor lor, o persoană care încă se încăpățânează să creadă în oameni și în puterea lor de a alege să facă BINE celor din jur.
 
Cum găsești timp după activitatea de la birou să faci voluntariat, să te implici în diferite proiecte ale societății, să fii prezentă și activă?
 
Cred că este vorba despre prioritizare. Atunci când știi să prioritizezi, dai valoare activității pe care o faci, crezi în reușită și devii eficient.
 
Și, nu în mai mică măsură pentru că am norocul să lucrez într-o companie în care responsabilitatea socială este una dintre cele mai importante valori. Odată cu venirea la Transgor Logistik, acum peste 7 ani, am început să învățat ce înseamnă implicarea activă în comunitate și am avut oportunitatea de a putea să mă implic și apoi să dezvolt diferite proiecte inițiate în comunitate.
 
Dar odată cu descoperirea experienței lucrului împreună cu oameni frumoși care ți se alătură, care rezonează cu ideile tale, de la care ai foarte multe de învățat și care sunt < sau poate devin > și ei la rândul lor conștienți de impactul acțiunilor lor asupra comunității vine și recompensă implicării tale.
 
Cum a început colaborarea dintre Transgor Logistik și Fundația Comunitară Iași?
 
Valorile pe care le împărtășim ne-au adus împreună și ne-au ajutat și să creștem această relație.
 
În 2014, alături de Fundația Comunitară Iași, am susținut activ cauze educaționale, sportive și de mediu, când a fost deschisă prima linie de finanțare pentru dezvoltarea stilurilor de viață active și sănătoase prin practicarea sporturilor de masă.
 
În anul 2015, am continuat cu o nouă ediție de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sportive în Iași. Unul dintre proiectele notabile finanțate este „Streetball Arena” din cartierul Alexandru cel Bun. Din anul 2017, am trecut la un nou nivel, am căutat idei, inițiative, proiecte care să aducă o schimbare palpabilă, concretă în comunitate. Băncile din Parcul Expoziției sunt primele exemple în acest sens, după care ne-am pus amprenta în campusul studențesc Tudor Vladimirescu, creând spațiu și context de sinergii și oportunități.
 
Și, bineînțeles proiectul nostru de suflet – Fondul de Burse. Faptul că putem susține performanța unor copii deosebiți ne bucură, iar rezultatele obținute de aceștia an de an ne fac să privim cu optimism către viitor și să putem spune cu încredere că “SE POATE”!
 
Prin Fundația Comunitară Iași, Transgor și-a sudat și legătura cu orașul Iași.
 

 
Fundația Comunitară a împlinit anul acesta 10 ani de activitate, compania Transgor Logistik, prin intermediul tău, este alături de noi de de 8 ani. Ne alegeți an de an, cu recunoștintă vă întrebăm: de ce?
 
În primul rând aș spune datorită oamenilor.
 
Transgor Logistik activând pe piață vânzării de servicii logistice ne determina să ne selectăm partenerii foarte riguros și să punem mare preț pe calitate și responsabilitate. Faptul că majoritatea partenerilor noștri comerciali se află pe piață internațională ne responsabilizează și mai mult în alegerea colaboratorilor, a proiectelor cu care să ne asociem și în care ne implicăm.
 
Echipa de la Fundația Comunitară Iași prin oamenii cu care am colaborat de-a lungul timpului ne-a transmis încrederea că putem realiza împreună lucruri care să aibă impact pe termen lung pentru comunitatea ieșeană și cu care să ne mândrim.
 
La venirea mea în companie colaborarea dintre Transgor Logistik și Fundația Comunitară Iași există deja, tot ce am făcut ulterior a fost să credem în puterea echipei și să ne dorim să ne lăsăm amprenta în comunitate.
 
Profesionalismul, implicarea și modul de lucru transparent al colegilor de la FCI se confirmă de atunci cu fiecare întâlnire avută cu beneficiarii proiectelor noastre și cu fiecare raport periodic de activitate primit de la ei.
 
Și, pentru că……. revenim la oameni. La oameniii pe care-i admir – cei care care cred în scopul lor și merg înainte indiferent de piedici. Alături de oamenii potriviți, când tragi linie îți dai seama că ești o rotiță dintr-un mecanism care a influențat destine – iar acest lucru merită tot efortul, toate ședințele de brainstorming, întâlnirile, discuțiile, rapoartele, bugetele, birocrația, etc.
 
Cam de asta.
 
Delia, de ce avem nevoie pentru a deveni donatori?
 
De dorința de a ajuța. De a conștientiza că acesta nu este doar un gest firesc ci și unul reciproc avantajos – investind în societatea noastră, investim în noi înșine.
 
De a lucra cu noi pentru a ne schimbă mentalitatea și a nu mai aștepta să se întâmple lucruri, ci să le facem noi să se întâmple. De a alege să ne implicăm, să conștientizăm că și noi putem să generăm schimbare.
 
Implicarea în comunitate nu este doar despre sponsorizări – cu toate că bineînțeles nu putem neglija importantă părții financiare – ci și despre a fi prezent în proiectul pe care alegi să îl susții, să devii parte din povestea care se scrie odată cu contribuția ta.
 
Delia recomandă: Atomic Habits, James Clear
 
De la asistent manager la contabilitate. apoi la manager sistem de management integrat , CSR si resurse umane, Delia Iosub are o experiență impresionantă de a lucra cu oamenii.
 
Modul în care ascultă, îți zâmbește și modestia cu care vorbește te transpun într-o lume în care imposibilul devine posibil.
 
Încrederea că societatea este puternică prin gesturi mici orientate spre același scop comun ne dă curaj.

 
****
Acest interviu este realizat de Ana-Maria Dăscălița, specialist comunicare.