Vrei să participi în această vară la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp”? Aplică pentru o bursă!

3 Iunie 2021

„Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” este o experiență educațională online, timp de o săptămână, pentru elevii de liceu.

Tabăra se desfășoară în perioada 1-7 august 2021 și este un program de training, adaptat pentru platformele online și organizat pe 3 module:

  •     𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐟𝐭 𝐬𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬: valori, obiective, pasiuni, inteligență emoțională, comunicare și feedback etc.;
  •     𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐫𝐮𝐭𝐚𝐫𝐞: întocmirea CV-ului, site-urile de recrutare, simularea interviului de recrutare, teste și cunoștințe tehnice pe discipline pentru Internship, modelul de business din IT: cum circula banii în IT și care e legătura dintre salarii și experiența unui angajat.
  •     𝐦𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭: angajat sau antreprenor?, prezentarea principalelor discipline din IT (Programare, Testare, Design, Cybersecurity, XR etc.), prezentarea rolurilor (împărțirea lor în funcție de expertiza tehnică sau de management), prezentarea activității de freelancing și antreprenoriat, interacțiunea online cu mentori cu experiență în domeniul IT.

Mai mult, participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” implică:

  •     menținerea pentru o lună după tabără, a legăturii între participanți, pe grup de whatsapp, prin schimbarea de mesaje și resurse utile;
  •     vizită într-o companie IT din Iași, la o dată convenită de comun acord cu participanții, dacă acest lucru va fi posibil în condiții de siguranță în anul 2021.

Criterii de eligibilitate: sunt eligibili tinerii care studiază la toate unitățile de învăţământ din județul Iași și din județele din vecinătate: Vaslui, Neamț. Sunt eligibili tinerii din clasele a XI-a (care finalizează anul acesta școlar 2020-2021 clasa a XI-a), a X-a, a XI-a, a XII-a, de la toate specializările, dar care sunt interesați de tehnologie și preocupați de dezvoltarea lor personală.

Mai multe detalii se găsesc în:

 

Condiții de obținere a unei burse:

  •     venitul pe membru de familie în ultimele 3 luni să nu fie mai mare de 1.500 lei;
  •     media generală pe semestrul școlar anterior să fie de min. 8.00.

Observație:

Selecția elevilor înscriși pentru bursa care va acoperi costurile integrale pentru participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” se va realiza în ordinea veniturilor pe membru de familie ale aplicanților. Se vor lua în calcul mai întâi aplicanții cu venituri mici, urmând apoi, în funcție de locurile disponibile, să acordăm bursă și aplicanților care au în familie venituri mai mari.

Perioada de acordare a bursei: bursele se acordă pentru luna august 2021, doar pentru participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp”. Bursa va fi oferită într-o singură tranșă de Fundația Comunitară Iași și va acoperi cheltuielile integrale pentru participarea la activitățile „Taberei de orientare în cariera IT – Soft Camp”. Cu fiecare bursier, Fundația Comunitară Iaşi va semna un contract de finanțare nerambursabilă (bursă) care stabilește drepturile și obligațiile părţilor.

Acte necesare pentru înscriere:

  • Formular de înscriere completat și transmis online, către Fundația Comunitară Iași.
  • Scrisoare de recomandare/Adeverință din partea dirigintelui – în această scrisoare, profesorul va menționa aspectele datorită cărora îl recomandă pe aplicant, media generală a semestrului trecut, câteva cuvinte despre potențialul și caracterul acestuia.

Înscrierea pentru bursa acordată pentru participarea la „Tabăra de orientare în cariera IT – Soft Camp” se va realiza exclusiv online, prin e-mail.

Mai multe detalii se găsesc în ghidul de înscriere.
Mult succes!