Număr bursieri
202.145 lei
Suma totală în plată

Fondul de burse

Transformă destinul unui tânăr într-o poveste de succes!

fondul de burse

La 10 ani, Alexandra se întreba de ce trebuie să existe.  Își închipuia că dacă n-ar mai fi, problemele părinților s-ar rezolva.  A fost un copil cu o minte sclipitoare, pe care nimeni nu l-a întrebat vreodată ce își dorește, de fapt. Cu 10 pe linie la școală, scria poezie și umplea pagini întregi cu exerciții de matematică.

„Ajungeam mereu să fac numai ceea ce «trebuie». Nu mai simţeam deloc că «da, îmi doresc să fac asta şi mă bucur să fac asta!»  Am ajuns să compun la comandă, pentru concursuri. Aşa m-am simţit toată viaţa. Ca un roboţel. Aveam impresia că trăiesc într-o colivie sau că sunt ca un şoricel dirijat, care nu poate să iasă din labirint orice ar face. Eram întotdeauna tristă. Mă simţeam mereu respinsă de toată lumea”, își amintește.

Apoi a devenit bursiera ieșenilor care creează Fondul de Burse. A început ședințele de consiliere și mentorat. „De atunci am început să mă trezesc fericită dimineaţa”, îți spune. De atunci a început să aibă prieteni și încredere în talentele ei. Pentru prima dată, n-a mai simțit că e singură.

fondul de burse

Ia și tu atitudine! Oferă suport moral și financiar adolescenților valoroși din Iași!

Fondul de Burse este un program construit de ieșenii care au ales să pătrundă în destinul tinerilor strălucitori din județ, exact atunci când sprijinul lor contează cu adevărat, când se încheagă caracterul și se formează harta deciziilor de viață.

În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au oferit burse de sprijin pentru  5 copii, care au privit cu mirare către un Iași care nu voia să îi piardă. În 2015, peste 80 de tineri și-au depus dosarele de candidatură, cu încredere în oameni care nu practică mila, ci generozitatea.

În dosarele lor găsești un jurnal care vorbește în cifre și în contraste. Teancuri de diplome stau sub adeverințele de venituri familiale. Înțelegi că trăiesc alături de părinți aflați veșnic între ciocan și nicovală, care cumpănesc seară de seară dacă să plătească la timp facturile sau să-și sprijine copiii să strălucească. Uneori, părinții sunt plecați în străinătate. Alteori, din pricina greutăților, suferă de alcoolism. Aproape întotdeauna, copiii trăiesc cu exasperarea de-a supraviețui și au conștiința unui sacrificiu din care știu că vor ieși împuținați: să aleagă între talentele lor și un echilibru aparent, în care familia n-ar mai fi nevoită să investească în educația lor.

Cultivă elitele Iașului. Descoperă dosarele tinerilor ieșeni cu rezultate excepționale!

Fii un altruist eficient, dacă vrei să citești în ziarele locale despre Răzvan, campion național la tenis, sau să găsești la rubrica eveniment, numele Elenei, care a adus România în topurile interanționale ale dansului! Copii ca Elena și ca Roxana urmăresc anunțurile din ziare, ca să-și cumpere cele mai ieftine echipamente, pentru concursurile naționale și internaționale pe care le câștigă în numele Iașului. Ascult-o pe Mălina concertând în marile filarmonici din România și din străinătate. Când ieși din hipnoza viorii, amintește-ți că e acolo fiindcă o bursă a ajutat-o să participe la un concurs, unde a câștigat o altă bursă, care a ajutat-o să participe la următorul concurs.

Împărtășește-ți povestea de viață și fii donator sau mentor pentru adolescentul cu care rezonezi. Pe baza unui proces de matching complex, echipa Fundației Comunitare te aduce alături de tânărul cu care ești compatibil, astfel încât întâlnirea voastră să devină prilej de creștere pentru amândoi.

Din 2014, în Fondul de Burse a fost integrat programul de mentorat, coordonat de Ana-Aurelia Băianu, psiholog, alături de o echipă formată din patru psihoterapeute. Tu alegi destinul în care vrei să pătrunzi. Nimeni, nici echipa Fundației, nici inspectoratele școlare, ori alți intermediari nu intervin în relația voastră, dacă vă îmblânziți reciproc, devenind mentor și discipol. Prin ședințele de consiliere și de cunoaștere, te redescoperi și navighezi întrebările pe care te-ai obișnuit să le eviți.

Implică-te în Fondul de Burse și:

Oferă o bursă anuală, în valoare de 2200 de lei unui tânăr performant sau cu rezultate excepționale, și oferă-i încredere în el însuși! Fă din reușitele lui intelectuale, victorii pentru un Iași dedicat performanței!

Împreună cu prietenii tăi, susține cu 2200 de lei pe an, un adolescent care se luptă să nu-și abandoneze pasiunea! Lasă-l să-și găsească motivația în votul tău de încredere!

Fii mentorul unui tânăr și împărtășește-ți povestea de viață! Lasă-i pe ceilalți să învețe din lecțiile tale și să-și găsească maturitatea parcurgând mai puține regrete!

Donează pentru Fondul de Burse și contribuie la bursa unui tânăr. Oprește răspândirea frustrărilor, a furiei și a egoismului, ajutând tinerii să devină adulți senini, care să privească cu recunoștință și responsabilitate către comunitatea care i-a inspirat să devină mai buni!

Fă parte din grupul de psihologi voluntari, care oferă ghidare pentru donatori și bursieri, ca să cultive relații de prietenie profunde.

Oferă o trusă de intervenție pentru explorarea talentelor. În ea se află, de obicei, de la calculatoare, rechizite, kindle sau tablete, la rechizite, manuale, stilouri, creioane, radiere, caiete, plastilină și ghiozdane.

Sun-o pe Andreea Marosac la numărul de telefon: 0720 540 521 sau scrie-i la adreasa: andreea.marosac@fundatiacomunitaraiasi.ro. Spune-i că vrei să intri în destinul unui copil talentat!

fondul de burse

Fundația Comunitară Iași investește bursa de 2200 de lei, pe care o oferi unui adolescent talent, astfel încât 1.800 de lei să ajungă în mâna bursierului, iar 400 de lei să acopere costurile de gestionare a contractelor de bursă (selecția bursierilor, monitorizarea bursierilor, materiale de comunicare și promovare) și sesiunile de formare, dezvoltare personală și socializare prin care bursierul să-și dobândească prietenii și încrederea în sine, de care are nevoie.